Medicament


Tipuri de leucemie

Tipuri de leucemie pot fi grupate pe cât de repede boala se dezvoltă şi se agravează. Leucemia este fie cronică (care de obicei se agravează lent) sau afecţiuni acute (care de obicei se agravează rapid):

* Leucemie cronică: Încă de la începutul bolii, celulele leucemice pot face în continuare o parte din activitatea normală a celulelor albe din sânge. Oamenii nu pot avea nici un simptom la prima. Medicii găsi adesea leucemie cronică în timpul unui control de rutină – înainte de a exista nici un simptom.

Încet, devine leucemie cronică mai rău. Deoarece numărul de celule leucemie în sânge creşte, oamenii simptome, cum ar fi umflarea ganglionilor limfatici sau infecţii. Când simptomele apar, acestea sunt de obicei uşoare la prima şi a agrava treptat.

* Leucemii acute: Celulele canceroase nu pot face orice lucru de celule normale albe din sânge. Numărul de celule canceroase creşte rapid. leucemie acută, de obicei, se agravează rapid.

Tipuri de leucemie, de asemenea, pot fi grupate în funcţie de tipul de celule albe din sânge care este afectat. Leucemia poate începe în celulele limfoide sau mieloide celule. A vedea imaginea acestor celule. Leucemie limfoidă care afectează celulele se numeşte limfoide, limfocitară, sau leucemie limfoblastica. Leucemia mieloidă care afectează celulele se numeşte mieloide, mielocitară, sau leucemie mieloblastica.

Există patru tipuri obişnuite de leucemie:

* Leucemie limfocitară cronică (LLC): LLC afectează celulele limfoide şi de obicei se dezvoltă lent. Aceasta reprezintă mai mult de 15,000 de cazuri noi de leucemie în fiecare an. Cel mai adesea, oameni diagnosticati cu aceasta boala au peste vârsta 55. Este aproape niciodată nu afectează copiii.

* Cronica leucemia mieloidă (LMC): LMC afectează celulele mieloide şi, de obicei se dezvoltă lent la început. Aceasta reprezintă aproape 5,000 de cazuri noi de leucemie în fiecare an. Aceasta afectează în special adulţii.

* Acută limfocitară (limfoblastice) leucemie (ALL): ALL afectează celulele limfoide şi creşte rapid. Aceasta reprezintă mai mult de 5,000 de cazuri noi de leucemie în fiecare an. Totul este cel mai frecvent tip de leucemie la copiii mici. Aceasta afectează, de asemenea, adulţii.

* Leucemie acută mieloidă (CSB): CSB afectează celulele mieloide şi creşte rapid. Aceasta reprezintă mai mult de 13,000 de cazuri noi de leucemie în fiecare an. Ea apare atât la adulţi cât şi copii.