Medicament


Glaucom medicamente (picaturi)

Glaucom medicamente (picaturi)

Antagoniştii beta-adrenergici acţiona împotriva, sau bloc, substanţe adrenalina-like. Aceste picaturi de muncă în tratamentul de glaucom prin reducerea producţiei de umorii apoase. De ani de zile, acestea au fost standardul de aur (la alţi agenţi care sunt comparate) pentru tratarea glaucomului. Aceste medicamente includ timolol (Timoptic), levobunolol (Betagan), carteolol (Ocupress), şi metipranolol (Optipranolol).

Folosită o singură dată sau de două ori pe zi, aceste picaturi sunt foarte eficiente. Totuşi, efecte secundare, cum ar fi agravarea de astm sau emfizem, bradicardie (lent ritmului cardiac), hipotensiune arterială, oboseală, şi impotenţă interzice utilizarea lor în unii pacienţi. Betaxolol (Betoptic) este un antagonist beta-adrenergic, care este mult mai selectiv în care lucrează doar pe ochi şi, prin urmare, poartă un risc mai mic de inima (cardiac) sau pulmonare (pulmonar) efecte secundare decât alte picături de acest tip.

analogii de prostaglandine sunt similare în structura chimică a prostaglandine organismului. Prostaglandinele sunt substante asemanatoare hormonilor, care sunt implicaţi într-o gamă largă de funcţii pe tot corpul. Aceste picaturi de muncă în glaucom prin creşterea fluxului (drenaj) de fluid din ochi.

Analogi de prostaglandine au înlocuit timolol picături ca cel mai frecvent prescrise pentru glaucom. Acestea pot fi utilizate doar o dată pe zi. Această clasă de medicamente are mai puţine sistemice (implică restul corpului) efecte secundare decât timolol, dar poate schimba culoarea irisului, precum şi îngroşa şi întuneca genelor. Aceste picaturi sunt de asemenea mai susceptibile de a provoca înroşire a ochilor decât unele alte clase de picaturi. La unii pacienţi, acestea pot provoca, de asemenea, inflamaţii în interiorul ochiului. Aceste medicamente includ latanoprost (Xalatan.), travoprost (TRAVATAN), bimatoprost şi (Lumigan).

agonişti adrenergici sunt un tip de picături, care acţionează ca adrenalina. Ei lucrează în glaucom atât de reducerea producţiei de lichid de ochi şi creşterea fluxului de (drenaj). Cele mai populare agonist adrenergic este brimonidină (Alphagan.). Totuşi, există cel puţin o 12% de risc locale semnificative (ochi) reacţii alergice. Alţi membri ai acestei clase de picături include epinefrină, dipivefrin (Propine) şi apraclonidine (Iopidine).

Inhibitorii anhidrazei carbonice lucreze în glaucom prin reducerea producţiei de lichid în ochi. Eyedrop forme de acest tip de medicaţie includ dorzolamidă (Trusopt) şi brinzolamidei (Azopt). Ele sunt utilizate două sau trei ori pe zi. Inhibitori de anhidrază carbonică pot fi, de asemenea, folosite ca pastile (sistemic) pentru a elimina lichidul din organism, inclusiv în ochi. forme orale de aceste medicamente utilizate pentru glaucom include acetazolamidă (Diamox.) şi methazolamide (Neptazane). Utilizarea lor în această condiţie, totuşi, este limitată datorită sistemice lor (întregul organism) efecte secundare, inclusiv reducerea de potasiu corpului, rinichi pietre, amorţeală sau furnicături la nivelul braţelor şi picioarelor, oboseală, şi greaţă.

Parasimpatomimetice agenţi, care sunt numite, de asemenea, miotice, deoarece acestea înguste (contracta) elevilor, act de opoziţia substanţe adrenalina, cum ar fi. Ei lucrează în glaucom prin creşterea fluxul apoase din ochi. Aceste picaturi includ pilocarpinǎ (Salagen), demecarium (Humorsol), echothiophate (Phospholine iodură de), şi isoflurophate (Floropryl).

Parasimpatomimetice, au fost utilizate de mulţi ani pentru tratarea glaucomului, dar acestea sunt în prezent în afara favoarea deoarece au nevoie să fie folosite trei-patru ori pe zi şi să producă efecte adverse în ochi. Aceste efecte adverse includ un elev mic, vedere înceţoşată, o durere frunte, şi un risc crescut de dezlipire de retină. În prezent, pilocarpinǎ este singura dintre aceste medicamente sunt utilizate pentru glaucom. Acesta este utilizat în principal pentru a menţine elev mic la pacienţii cu o configuraţie iris special (Podişul iris) sau la pacienţii cu unghi îngust înainte de a iridotomy laser. (A se vedea secţiunea de mai sus la glaucom cu unghi-închidere.)

Agenţii osmotic sunt o clasă suplimentară de medicamente utilizate pentru tratarea bruscă (acut) forme de glaucom în cazul în care presiunea ochiul rămâne extrem de ridicată, în ciuda alte tratamente. Aceste medicamente includ izosorbidic (Ismotic, administrează pe cale orală) şi manitol (Osmitrol, dată prin vene). Aceste medicamente trebuie utilizate cu precauţie, deoarece au efecte secundare semnificative, inclusiv greaţă, acumulare de lichid în inimă şi / sau plămânilor (insuficienţă cardiacă congestivă şi / sau edem pulmonar), sângerare la nivelul creierului, şi probleme cu rinichii. Utilizarea lor este interzisă la pacienţii cu diabet necontrolat, inimă, rinichi, sau probleme de ficat.

Oftalmologilor prescrie adesea un eyedrop care conţin mai mult de o clasă de medicamente pentru pacienţii care necesită mai mult de un tip de medicamente pentru controlul de glaucom lor. Acest lucru simplifică luarea de picături de către pacient. Cel mai comun exemplu în acest sens este o combinaţie de timolol şi dorzolamidă în scădere acelaşi (Cosopt).

mai multe clase noi de picături glaucom sunt în prezent în curs de dezvoltare sau care aşteaptă aprobarea FDA. Deşi utilizarea marijuana a fost demonstrat de a reduce presiunea intraoculara, picaturi sunt disponibile, care realiza în acelaşi scop, cu o eficacitate mai mare şi mai puţin de risc sistemic.