Medicament


Glaucom sau chirurgie cu laser

Există mai multe forme de terapie cu laser pentru glaucom. Laser iridotomy (a se vedea secţiunea de mai sus la glaucom cu unghi-închidere) implică, pe de o gaură în partea colorata a ochiului (iris) pentru a permite lichidului să se scurgă în mod normal în ochi cu unghi îngust sau închise. Laser trabeculoplasty este o procedura cu laser efectuate numai în ochi cu unghiuri deschise. Laser trabeculoplasty nu vindecă glaucom, dar este făcut de multe ori în loc de creşterea numărului de picaturi diferite sau atunci când presiunea intraoculara a pacientului este resimţită de a fi prea mare, în ciuda utilizării a mai multor picaturi (maxime medicale terapie). În unele cazuri,, este folosit ca terapie iniţială sau primar pentru glaucom cu unghi deschis. Această procedură este o rapid, nedureros, metoda şi relativ sigure de reducere a presiunii intraoculare. Cu ochiul amortita de picături anestezic, tratamentul cu laser este aplicat printr-o oglindă lentile de contact la unghiul de ochi. Arsuri microscopice cu laser la unghiul de a permite lichidului o mai bună ieşire canalelor de drenaj.

Laser trabeculoplasty este adesea făcut în două sesiuni, săptămâni sau luni distanţă. Din păcate, drenaj îmbunătăţit ca urmare a tratamentului poate dura doar aproximativ doi ani, prin care timp canalele de drenaj au tendinţa de a bloca din nou. Există două tipuri de laser trabeculoplasty: argon laser trabeculoplasty (TOTAL) şi selectivă cu laser trabeculoplasty (SLT). ALT este, în general, nu se repetă, după a doua sesiune din cauza formarea de tesut cicatricial în unghi. SLT este mai puţin probabil de a produce cicatrizare în unghi, aşa, teoretic, acesta poate fi repetat de mai multe ori probabilitatea de succes cu tratamente suplimentare atunci când încercările anterioare au eşuat este scăzută. Astfel, opţiunile pentru pacient la acel moment sunt de a spori utilizarea de picaturi sau proceda la o intervenţie chirurgicală.. Totuşi, probabilitatea de succes cu tratamente suplimentare atunci când încercările anterioare au eşuat este scăzută. Astfel, opţiunile pentru pacient la acel moment sunt de a spori utilizarea de picaturi sau proceda la o intervenţie chirurgicală.

ciclo-ablatie laser (cunoscut, de asemenea, distrugerea corpului ciliar, cyclophotocoagulation sau cyclocryopexy) este o altă formă de tratament cu laser, în general, rezervat pentru pacienţii cu forme severe de glaucom cu săraci vizuale potenţial. Această procedură implică aplicarea arsuri laser sau congelare la o parte a ochiului care face fluid apos (corpul ciliar). Acest tratament distruge celulele care fac fluid, reducând astfel presiunea ochi. Acest tip de laser se efectueaza de obicei după alte tratamente mai tradiţionale au eşuat.

Glaucom chirurgie

Trabeculectomy este o procedura delicata microchirurgie utilizate pentru tratarea glaucomului. În această operaţiune, o mica bucata de reţeaua trabeculară înfundate este eliminat pentru a crea o deschidere şi o cale de drenaj nou se face pentru a fluidului pentru a ieşi din ochi. Ca parte a acestui nou sistem de drenaj, o punga mica de colectare este creat din tesut conjunctival. (Conjunctivei este clar care acoperă peste alba a ochiului.) Acest sac este numit “filtrare pustulă” şi arată ca o zonă de chistice ridicată, care este în partea de sus a ochiului sub capacul superior. Sistemul de drenaj nou fluid permite să părăsească ochi, intra în sac / pustulă, şi se trece apoi în circulaţia sângelui capilar (astfel scăderea presiunii intraoculare). Trabeculectomy este cel mai frecvent efectuat o intervenţie chirurgicală glaucom. Daca va avea succes, este cel mai eficient mijloc de reducere a presiunii intraoculare.

dispozitive apoase şunt (implanturi glaucom sau tuburi) sunt dispozitive artificiale de drenaj utilizate pentru scăderea presiunii intraoculare. Acestea sunt tuburi de plastic, în esenţă, microscopice ataşate la un rezervor din material plastic. Rezervor (sau placa) este plasat sub ţesutului conjunctiv. Real tub (care se întinde de la rezervor) este plasat în interiorul ochiului pentru a crea o cale nouă de fluid pentru a ieşi din ochi. Acest lichid colectează în rezervorul sub conjunctiva crearea unui chist de filtrare. Această procedură poate fi efectuată ca o alternativă la trabeculectomy la pacienţii cu anumite tipuri de glaucom.

Viscocanalostomy este o procedură alternativă chirurgicale folosite pentru a presiunii intraoculare mai mici. Aceasta implică eliminarea o bucată de sclera (ochi de perete) sa plece doar o membrana subtire de tesut prin care fluid apos se poate mai uşor de scurgere. Deşi este mai putin invaziv decat chirurgia şuntul trabeculectomy şi apoase, de asemenea, tinde să fie mai puţin eficace.

Chirurgul creează, uneori, alte tipuri de sisteme de drenaj. În timp ce o intervenţie chirurgicală glaucom este deseori eficient, complicaţii, cum ar fi infectie sau hemoragie, sunt posibile. În consecinţă, interventia chirurgicala este de obicei rezervat pentru cazurile care nu pot fi altfel controlate.