Medicament


Ce este apneea de somn central şi ceea ce cauzeaza aceasta?

Central apneea de somn (CSA) apare atunci când creierul nu transmite un semnal pentru a respira la muşchii de respiraţie. Acest lucru apare de obicei la copii sau la adulţi cu boli de inima, boli cerebrovasculare, sau boli congenitale, dar, de asemenea, poate fi cauzata de unele medicamente şi altitudini mari.

apneea de somn Central pot să apară la nou-născuţi prematur (născut înainte de 37 săptămâni de gestaţie) la sugari sau la termen. Acesta este definit ca apneas durata mai mare de 20 secunde, de obicei, cu o modificare a ritmului cardiac, reducerea cantitatii de oxigen din sânge, sau hipotonie (relaxare generală a muşchilor corpului). Aceşti copii de multe ori va fi nevoie de un monitor de apnee, care sună o alarmă atunci când apar apneas. apneea de somn central la copii nu este acelaşi lucru ca sindromul mortii infantile subite (SIDS).

În condiţii normale, creierul monitoare mai multe lucruri pentru a determina cât de des să respire. Dacă se simte o lipsa de oxigen sau un exces de dioxid de carbon din sânge se va accelera de respiraţie. Creşterea în respiraţie creşte oxigen scade şi dioxid de carbon în sânge. Unii oameni cu inima sau boli pulmonare au o creştere de dioxid de carbon in sangele lor, în orice moment.

Atunci când există o cronică (pe termen lung) creşterea de dioxid de carbon din sânge, creierul începe să ignore nivelului de oxigen şi monitorizează nivelul de dioxid de carbon din sânge pentru a determina când să ia respiraţia următoare. De control al respiratiei, de asemenea, devine mai lent pentru a răspunde schimbărilor în nivelurile de dioxid de carbon; aşa că atunci când o persoană are respiraţii mai mult sau mai profundă şi mai “lovituri off” dioxid de carbon pe unitatea de a respira şi scade rata de respiraţie scade. Ca urmare a ritm mai lent de respiraţie, dioxidul de carbon se bazează înapoi în sânge şi rata de respiraţie creşte din nou. Creierul, lent pentru a regla, continuă să semnal pentru respiraţie mai rapidă, până la nivelul de dioxid de carbon scade prea mică. Respiraţie apoi incetineste sau se opreste pana cand nivelul de dioxid de carbon creşte din nou. Acest model de respiraţie anormal se numeşte respiraţie Cheyne-Stokes (după bărbaţii care a descris-o). Este caracterizat prin cicluri repetate de respiraţie rapidă, urmată de respiraţie lentă şi apnee. Acest model de respiraţie se întâmplă atunci când persoana este treaz sau doarme, dar devine mai mult o problemă atunci când doarme. Unii pacienţi cu insuficienţă cardiacă au apnee de somn central asociate cu un model de Cheyne-Stokes de respiraţie.

apneea de somn Central apare de obicei în adulţi cu alte probleme medicale. La sugari, aceasta apare de obicei cu prematuritatea sau alte tulburări congenitale. În ambele grupuri de pacienţi este, de obicei, suspectat de medicul de îngrijire primară. Central apnee de somn pot fi diagnosticate cu un studiu de somn sau de monitorizare peste noapte în timp ce pacientul este în spital.

La sugari, apnee de somn centrală este tratată cu o alarmă apnee. Această alarmă monitorizează respiraţie copilului cu senzori si sunete un zgomot puternic atunci când un copil experienţele apnee. Alarma se trezeşte de obicei, pentru sugari şi părinţii. Cele mai multe copii, de obicei, “out-cresc” episoade de apnee centrală, astfel de monitorizare alarma este oprită după episoadele rezolva. La sugarii cu alte probleme congenitale, apnee de monitorizare pot fi necesare pentru o perioadă mai lungă.

La adulţii cu apnee de somn central, apneas sunt tratate prin tratarea bolilor de inima care stau la baza, medicaţie interacţiune, mare altitudine, sau alte probleme primare.