Medicine


Kaj je plenični izpuščaj?

Plenic izpuščaj je posplošena izraz, ki označuje vse draženje kože (ne glede na vzrok) , ki se razvije v Plenic, zajetega regiji. Sopomenke vključujejo Plenic dermatitis (dermatitis = vnetje kože), prtiček (ali “plenični”) dermatitis in amoniaka dermatitis. Čeprav obstajajo številne velike kategorije vzrokov za plenični izpuščaj, kontakt draženje je najpogostejši krivec. Medtem ko je plenični izpuščaj na splošno mislili, da vpliva na dojenčke in malčke, vsak posameznik nosi plenic (na primer, inkontinentnim odraslih) je kandidat za razvoj tega dermatitis.

Plenic izpuščaj

* Plenic izpuščaj je zelo pogosta pri dojenčkih in ni znak starševske zanemarjanja.
* Plenic izpuščaj je najpogosteje vrste kontaktni dermatitis.
* Plenic izpuščaj lahko postane sekundarno okuženih z bakterijami ali kvasovk normalno prisotne na koži. V tem primeru, aktualna antibiotik mazila zagotavlja hitro in učinkovito terapijo.
* Izogibanje dražila kože s pogostimi Plenic spreminjajoče se predvideva številka ena preventivni ukrep.
* Učinkovitega zdravljenja so pogoste spremembe Plenic, uporaba aktualnih ovir (na primer, vazelina), in le redko aktualnih antibiotikov / protiglivična mazila, ali hidrokortizon nizke jakosti smetano. High-potence steroid kreme, prah, in koncentrirano baking-soda/boric-acid kopeli in neomicin, ki vsebujejo mazila in se izogibamo.

Je Plenic izpuščaj znak brezbrižen nege?

Na, sploh ne. Starši se pogosto napačno menijo, da izpuščaj je vizualna predstavitev slabega znanja hišniške. Vendar pa, starši morajo razumeti, da je osnovni vzrok za to skupno vrsto draženja kože, še vedno aktivno razpravo na področju dermatologije in brezbrižen, da starševstvo ni med možnih dejavnikov. V Združenih državah, Plenic dermatitis predstavlja okoli 10%-20% vseh bolezni kože, ki jih upravlja splošni pediater. Medtem ko se lahko razvije izpuščaj že prvi teden življenja, najpogostejši časovno obdobje med 9 in 12 mesecu starosti. Študije so pokazale, da, v vsakem trenutku, med 7%-35% otrok iz te starostne skupine doživljajo kot kožni izpuščaj.