Medicine


Kaj povzroča plenični izpuščaj?

Obstaja več vrst vzrokov za to dermatitis. V prvi vrsti je “siten” ali “kontakt” dermatitis. Skin sodelovanje se lahko razlikujejo od blage rdečina (enake narave na sončnim opeklinam) erozija na vrhu plasti kože. Značilne razlike v točki pogodbe Plenic dermatitis iz drugih vzrokov izpuščaj Plenic je, da le redko vključuje kožne gube regijah — Zato, pa varčuje področjih, ki niso v stiku z urinom / blato.

Okužbe kože sestavljajo naslednji najpogostejši kategorijo izpuščaj Plenic. Bakterije (Staph in STREP) in kvas / glivičnih (Candida) so pogosti vzroki za plenični izpuščaj. Na splošno obe vrsti okužb ponavadi posledica motenj integritete kože in veliko naravne obrambne mehanizme kože v tej regiji Plenic. Staph in STREP bakterijske okužbe so pogosto imenujemo impetigo. Classic opisi impetigo tudi majhna (1-2 mm) drobcen mehurji (mehurcki) in pustul, ki se nagibajo k odhodu zlahka zlomi multiplMMerosions v morju splošnih draženja kože. Candida Plenic dermatitis ima tudi več razlikovanja vzorcev. Izpuščaj je značilna območja svetlo rdeče kože z vrsto diskretnih 2-4 mm “satelitskmm#8221; lezije na mejah zraščene razdraženo kožo. V nasprotju z kontaktni dermatitis, Candida je navadno najdemo le v kožnih gub gube in pogosto okoli analni regiji. Nalezljive vzroki dermatitisa Plenic se lahko na splošno diagnosticirani z vizualnim pregledom sam. Če zamenjavo, laboratorijske raziskave brisov zadevnih površinah se lahko pridobijo.

Alergijske reakcije so manj pogosti vzrok za plenični izpuščaj. Običajno predlaga alergene dišave in komponente Plenic in krpice. Te regije imajo pogosto dobro opredeljenih območjih pordelost s površinskimi mehurčkov in erozije. Če diagnoza alergijske reakcije kože je osumljenec, koža-obliž preskušanje se lahko stori za ugotavljanje krši agent. To je redko potrebna.

Obstajajo zelo redki vzroki za plenični izpuščaj. Neobičajne okužbe, presnovne in prehranske navaja pomanjkanje, in lahko imunske pomanjkljivosti držav in malignomi, vsi vpleteni. Na žalost, zlorabo otrok (vročo vodo potapljanjem, skrajne malomarnosti da dojenčke higiene) lahko predstavlja tudi kot plenični izpuščaj.

Manj pogosto, alergijske reakcije na dišav ali druge sestavine, na voljo v plenic ali briše, lahko povzroči plenični izpuščaj.