Medicine


Zakaj je težko diagnosticirati slepiča?

To je lahko težko diagnosticirati slepiča. Položaj dodatka v trebuhu se lahko razlikujejo. Večino časa dodatka je v desnem spodnjem delu trebuha, ampak dodatek, tako kot druge dele črevesa, je mezenterija. To je mezenterij stanja, kot membrane, ki pripisuje dodatku drugih struktur v trebuhu. Če mezenterij je veliko, omogoča dodatek za premikanje. Poleg tega, Dodatek sme biti daljši od običajnih. Kombinacija velike mezenterij in dolgo dodatek omogoča dodatek k dip navzdol v medenico (Med medenične organe pri ženskah). To bi lahko omogočil tudi dodatek za premikanje zadaj debelo črevo (ti retro-kolike dodatku). V vsakem primeru, vnetje dodatka lahko delujejo bolj kot vnetje drugih organov, na primer, ženske medenične organe.

Diagnozo slepiča je lahko tudi težko, ker lahko drugih vnetnih težav oponašajo slepiča. Zato, je skupna ugotovitev bolnikih s sumom na slepiča za čas da vidim, če bo problem rešili tako ali razvoj značilnosti, ki bolj jasno kažejo, slepiča ali, morda, drugo stanje.

Kaj lahko druge pogoje oponašajo slepiča?

Kirurg se soočajo z bolnikom, osumljenih slepiča vedno mora upoštevati in iskati druge pogoje, ki lahko posnemajo slepiča. Med pogoji, ki posnemajo slepiča so:

* Meckel's divertikulitis. diverticulum Meckel je majhen outpouching delu tankega črevesa, ki se ponavadi nahaja v desnem spodnjem delu trebuha ob dodatku. Diverticulum lahko postane vneto ali celo luknjati (break odprt ali razbitja). Če se vnetje in / ali luknjani, je običajno kirurško odstrani.

* Medenične vnetne bolezni. Pravica jajcevod in jajčnikov ležijo ob dodatku. Spolno aktivnih žensk se lahko pogodba nalezljive bolezni, ki vključujejo cevko in jajčnikov. Običajno, zdravljenje z antibiotiki zadostuje zdravljenje, in kirurška odstranitev jajčnikov in cevi niso potrebni.

* Vnetne bolezni v desnem zgornjem delu trebuha. Tekočine iz desnem zgornjem delu trebuha, lahko odteka v spodnji del trebuha, kjer spodbujajo vnetje slepiča in posnemajo. Takšne tekočine lahko pride iz perforirane razjedo dvanajstnika,bolezni žolčnika, ali vnetne bolezni jeter, g, jetra absces.

* Desno-stransko divertikulitis. Čeprav je večina diverticuli nahaja na levi strani debelega črevesa, se občasno pojavljajo na desni strani. Kdaj lahko pravico do enostranske prelomov diverticulum jo povzročijo vnetje slepiča jih posnema.

* Bolezni ledvic. Desno ledvico je dovolj blizu dodatku, ki vnetne težave v ledvicah, na primer, absces lahko oponašajo-slepiča.