Medicine


Kaj pa nenaden srčni zastoj pri mladih?

V mlajših, nenadna smrt je redek dogodek, ker pa pogosto vključuje ljudi, ki sodelujejo v atletiki, primerih so pogosto objavljene v medijih. Najpogostejši vzrok je hipertrofično kardiomiopatijo (hipertrofija = raste nenormalno velik + kardio = srce + miopatija = obolelih mišic). Ta bolezen je pogosto dedna, in stene prekata so večje kot bi morali biti. To omogoča črpanje komoro srca manjših, in srce mora bolj prizadevati za črpanje krvi iz srca. Kot dobro, odebeljena mišica zožuje prostor za dotok krvi skozi aortno ventil in na druge dele telesa. Med vadbo, tem zmanjšal dotok krvi lahko dražijo srčno mišico sam in povzroči ventrikularno fibrilacijo, kolaps, in nenadna smrt.

Nenavadno koronarnih arterij lahko povzroči tudi nenadne smrti pri mladih. Srce je mišica sama, in kot vsaka mišica, potrebuje dotok krvi zagotavlja kisik za to delo. Običajno, koronarnih arterij ležijo na površini srca. Nenavadno arterij potopite v srčne mišice sam in se lahko zamašeno, ko srčna mišica, ki obdaja neobičajno dani arterije stisne agresivno, kot z vadbo, izklop dotok krvi v delu srca. To razdraži električni sistem in lahko povzroči ventrikularna fibrilacija in nenadna smrt.

Pred udeležbo atletski fizični pregled je uporabno orodje za pregled otrocih in mladostnikih za njihovo tveganje nenadne srčni zastoj.

Commotio CORDIS je položaj, v katerem srce ustavi, ko je v prsih ki jih je prizadela objekt. Novice občasno poročila baseball igralcev, ki so hit v prsih, ki jih žogo in kolaps, ker njihovo srce ustavi bije. Srce sedi za prsnico, in se lahko električni sistem v kratkem stiku, ko neposredni udarec je utrpela.