Medicine


Kaj je zdravljenje za nenaden srčni zastoj?

Velika večina ljudi, katerih srce ustavi nepričakovano premagal imajo ventrikularno fibrilacijo. Dokončne obravnave za to je defibrilacija z električno energijo šoka srca nazaj v redni ritem. S tehnološkim napredkom, AED je zdaj rutinski pogled kjerkoli ljudje zbirajo.

Skupnosti, ki je javni zavod CPR izobraževanja, Uporaba AED, in hitro aktiviranje 911 nujnih zdravstvenih storitev so se dramatično povečala stopnja preživetja od nenadnega srčnega zastoja. Na žalost, ker so možgani tako občutljivi za pomanjkanje kisika in pretoka krvi, razen če je zdravljenje pride v štirih do šest minut, obstaja veliko tveganje za nekatere trajne poškodbe možganov.

Če se bolnik preživi, ki se prevažajo v bolnišnico, razlog za propad in nenadna smrt bo treba diagnoza. Ne glede, ABC oživljanja bo ponovno oceniti. Airway, Dihanje, in naklade (srčni utrip in krvni tlak) bo podprla, in sprejem v enoti za intenzivno nego je najverjetneje.

Diagnostičnih testov lahko vključujejo ponavljajoče se EKG (EKGs), ehokardiogram (ultrazvok srca,), in katetrizacija srca in elektrofiziološke študije, , v katerih so preslikani električne poti srca.

Zadnje raziskave, ki vključujejo zdravljenje preživelih srčnega zastoja predlaga, da se hitro nosilec hipotermija (hlajenje telesa) lahko prepreči ali zmanjša stopnjo poškodb možganov.

Preživele nenaden zastoj srca, so pogosto kandidatov za vsaditev srčne defibrilatorje.