Medicine


Družina ima težave s plodnostjo

Kako se bodo zdravniki ugotovili, če partner ima težave s plodnostjo?

Zdravniki bodo do neplodnosti ček. To vključuje fizično izpit. Zdravnik bo prav tako prosila za oba partnerja’ zdravju in spolno zgodovino. Včasih lahko to našli problem. Vendar pa, večino časa, Zdravnik bo treba narediti več testov.

Pri moških, Zdravniki običajno začnejo s testiranjem semena. Gledajo na številko, oblika, in gibanje spermijev. Včasih zdravniki tudi predlaga testiranje ravni hormonov človeka.

Pri ženskah, Prvi korak je, da ugotovite, če je ona ovulacije vsak mesec. Obstaja nekaj načinov, da to storijo. Ženska lahko spremljate svojo ovulacijo doma z:

* Pisanje določene spremembe v svojem temperature zjutraj telesa za nekaj mesecev

* Zapisala, kako ji sluz materničnega vratu išče nekaj mesecev

* Uporaba test doma ovulacije kit (na voljo v trgovinah z drogami ali trgovina)

Zdravniki lahko preverite tudi ovulacijo s krvnimi testi. Ali lahko naredijo ultrazvok jajčnikov. Če ovulacije je normalno, obstajajo še drugi preskusi plodnosti na voljo.

Nekatere skupne preiskave plodnosti pri ženskah, ki vključujejo:

* Hysterosalpingography (HIS-tur-oh-SAL-ping-Gogh-ru-pristojbine): To je X-ray, maternice in jajcevodov. Zdravniki injicirajte posebne barve v maternico skozi nožnico. To barvanje kaže v X-ray. Zdravniki lahko potem gledati, da vidim, če barvanje prosto giblje preko maternice in jajcevodov. To lahko pomaga pri iskanju fizičnih blokih, ki morda povzročajo neplodnost. Blocks v sistem lahko vodi jajce za prehod jajcevodu do maternice. Blok bi lahko prav tako vodijo spermo doseže jajce.

* Laparoskopija (trebušni-uh-ROS-Kuh-pi): Manjši kirurški poseg za prikaz znotraj trebuha. Zdravnik to z majhno orodje, s svetlobo imenovano laparoscope (LAP-uh-Roh-skohp). Ona ali on naredi majhen rez v spodnjem delu trebuha in vstavi laparoscope. Z laparoscope, Zdravnik lahko preverite jajčnikov, Fallopian tubes, and uterus for disease and physical problems. Doctors can usually find scarring and endometriosis by laparoscopy. Med to operacijo zdravniki uporabljajo orodje, imenovano laparoscope za ogled notranjosti trebuha. Zdravnik naredi majhen rez v spodnjem delu trebuha in vstavi laparoscope. Uporaba laparoscope, zdravniki preveriti jaJajcevodihpiin maternice za bolezni in fizične težavel Zdravniki lahko običajno najdejo brazgotinjenje in endometrioze z laparoskopskoaparoscopy.

Iskanje vzroka neplodnosti je lahko dolg in čustveni proces. To lahko traja nekaj časa za dokončanje vseh potrebnih testov. Torej, ne skrbi, če je problem ni bilo mogoče najti takoj.