Medicine


Kako zdravniki zdravljenje neplodnosti?

Neplodnost lahko zdravimo z zdravili, kirurgijo, umetno oploditev, ali oploditve z biomedicinsko tehnologijo. Veliko krat teh zdravljenj, so kombinirano. V večini primerov je neplodnost zdravijo z zdravili ali operacijo.

Zdravniki priporočajo posebno zdravljenje neplodnosti, ki temelji na:

* Rezultati preskusa

* kako dolgo par, ki ga je poskušala zanositi

* starosti, tako moški in ženske

* splošno zdravje partnerjev

* preference partnerjev

Zdravniki pogosto zdravljenje neplodnosti pri moških na naslednje načine:

* Težave v spolnosti: Zdravniki lahko pomagajo moškim obravnava impotenca ali prezgodnji izliv. Vedenjska terapija in / ali zdravil, se lahko uporabljajo v teh primerih.

* Premalo spermo: Včasih lahko kirurški poseg pravilno vzrok problema. V drugih primerih, zdravniki kirurško odstraniti spermo neposredno iz moškega reproduktivnega trakta. Antibiotiki se lahko uporablja tudi za pospraviti okužb, ki vplivajo na spermo.

* Sperm gibanja: Včasih semena nima sperme zaradi bloka v sistem človeka. V nekaterih primerih, operaciji lahko odpravite problem.

Pri ženskah, nekatere fizične težave je mogoče tudi popraviti s kirurškim posegom.

Število plodnosti zdravil za zdravljenje žensk z ovulacijo težave. Pomembno je, da se pogovorite s svojim zdravnikom o prednostih in slabostih teh zdravil. Morate razumeti možne nevarnosti, ugodnosti, in neželeni učinki.

Kaj so zdravila za zdravljenje neplodnosti pri ženskah?

Nekatere skupne zdravila za zdravljenje neplodnosti pri ženskah, ki vključujejo:

* Klomifen citratom (Clomid): To zdravilo povzroči ovulacijo z delovanjem na hipofizo. Pogosto se uporablja pri ženskah, ki imajo sindrom policističnih jajčnikov (PCOS) ali druge težave z ovulacijo. To zdravilo se jemlje skozi usta.

* Human menopavzi gonadotropin ali hMG (Repronex, Pergonal): To zdravilo se pogosto uporablja za ženske, ki ne ovulirajo zaradi težav s svojim žleze hipofize. hMG deluje neposredno na jajčnikih, da spodbujajo ovulacijo. To je zdravilo injicira.

* Folikle stimulirajoči hormon ali FSH (Gonal-F, Follistim): FSH deluje podobno kot hMG. To povzroči, da jajčniki, da začne proces ovulacije. Ta zdravila so običajno injicira.

* Gonadotropin sproščujoči hormon (Gn-RH) analogni: Ta zdravila se pogosto uporabljajo za ženske, ki ne ovulirajo redno vsak mesec. Ženske, ki ovulacijo pred jajce je pripravljen, lahko uporabite tudi teh zdravil. Gn-RH analogi delujejo na hipofizo, da spremeni, ko telo ovulates. Ta zdravila se ponavadi injicira ali dana s pršilo za nos.

* Metformin (Glucophage): Zdravniki uporaba tega zdravila za ženske, ki imajo odpornost proti insulinu in / ali PCOS. To zdravilo pomaga znižati visoko raven moških hormonov pri ženskah s temi pogoji. To pomaga telesu, da ovulacije. Včasih je klomifen citratom ali FSH v kombinaciji z metforminom. To zdravilo je običajno jemlje skozi usta.

* Bromokriptin (Parlodel.): To zdravilo se uporablja za ženske z ovulacijo težave zaradi visokih ravni prolaktina. Prolaktin je hormon, ki povzroča, da mlečni proizvodnji.

Veliko zdravil plodnost povečala možnost, ženske, ki imajo dvojčici, trojčke, ali drugih večkratniki. Ženske, ki so noseče z več plodov imajo več težav v času nosečnosti. Večkratni plodovi so veliko tveganje, ki je rojen prezgodaj (prezgodaj). Prezgodaj rojenim otrokom, so na večje tveganje za zdravje in razvojnih problemov.

Kaj je intrauterino osemenitev (IUI)?

Intrauterino osemenitev (IUI) je zdravljenje neplodnosti, ki je pogosto imenovan umetno oploditev. V tem postopku, ženska se vbrizga posebej pripravljena spermo. Včasih je ženska tudi zdravijo z zdravili, ki spodbujajo ovulacijo pred IUI.

IUI se pogosto uporablja za zdravljenje:

* Blaga moški dejavnik neplodnosti

* Ženske, ki imajo težave z sluz materničnega vratu

* Pari z nepojasnjeno neplodnostjo