Medicine


Katere so različne vrste oploditve z biomedicinsko tehnologijo (ART)?

Skupno metode ART vključujejo:

* Oploditev in vitro (IVF) pomeni oploditev zunaj telesa. IVF je najbolj učinkovit ART. To se pogosto uporablja, ko so ženske jajcevodih blokiran ali ko človek proizvaja premalo sperme. Zdravniki za zdravljenje žensko z drogo, ki povzroča, da jajčniki proizvajajo več jajc. Ko mature, jajc, se odstranijo iz ženske. , Ko so dani na posodo v laboratoriju skupaj s spermo moškega za oploditev. Po 3 do 5 dni, zdravi zarodki vsajeni v maternico ženske.

* Zigota intrafallopian prenos (PITCH) ali Tubal prenos zarodkov je podobna IVF. Pride do oploditve v laboratoriju. Potem je zelo mlad zarodek prenesejo v jajcevodu namesto maternice.

* Spolnih intrafallopian prenos (GIFT) vključuje prenos ikrami in spermo v Falopijeva ženske cev. Tako pride do oploditve v žensko telo. Malo prakse, ponujajo GIFT kot opcija.

* Intracitoplazmičnimi sperme injiciranje (ICSI) se pogosto uporablja za pare, pri katerih obstajajo resne težave s spermo. Včasih se uporablja tudi za starejše pare, ali za tiste z neuspelih poskusov IVF. V ICSI, sam sperme se injicira v zrelih jajčnih. Potem je zarodek prenesejo v maternico ali jajcevodu.

ART postopki včasih vključujejo uporabo darovalca jajc (jajc z drugo žensko), darovalca sperme, ali prej zamrznjene zarodke. Donatorjev jajca se včasih uporabljajo za ženske, ki ne more proizvajati jajca. Prav tako, darovalcev jajčec ali darovalca sperme se včasih uporablja, ko ženska ali moški je genetska bolezen, ki se lahko prenesejo na otroka. Nerodovitna ženska ali nekaj, lahko uporabite tudi donatorjev zarodkov. To so zarodki, ki so bili bodisi ustvaril parov v zdravljenju neplodnosti ali pa so nastale od darovalca sperme in jajčec dajalca. Darovala zarodek se prenese v maternico. Otrok se ne bo gensko povezana niti z matično.