Medicine


Gestacijska Carrier

Ženske z jajčniki, vendar brez maternice morda lahko uporabili gestacijsko prevoznik. To je lahko tudi možnost za ženske, ki ne bi smela zanositi zaradi resnih zdravstvenih težavah. V tem primeru, ženska uporablja svoje lastne jajce. To je oplojena s spermo moškega in zarodkov je nameščen znotraj maternice prevoznika. Prevoznik ne bodo povezani z baby in mu ali ji, da starši ob rojstvu.

Nedavne raziskave, ki jih centri za nadzor bolezni je pokazala, da so dojenčki ART dva-do štirikrat večja verjetnost, da so nekatere vrste okvare ploda. Ti lahko vključujejo bolezni srca in prebavni sistem težav, in razpoke (razdeljen na dva kosa) ustnice ali ustnega neba. Raziskovalci ne vedo zakaj se to zgodi. Prirojene okvare, ne sme biti posledica tehnologije. Drugi dejavniki, kot so starost staršev, se lahko vključijo. Potrebnih je več raziskav. Tveganje je relativno nizka, vendar morajo starši, da je to pri odločitvi za uporabo ART.

Surrogacy

Ženske, ki nimajo jajc ali nezdravih jajca bi tudi želeli razmisliti Surrogacy. Nadomestek je ženska, ki se strinja, da zanositi s pomočjo človeka sperme in svojo jajc. Otrok bo genetsko povezane z nadomestnim in moškega partnerja. Po rojstvu, nadomestni bodo odrekli otroka za sprejetje s starši.