Medicine


Kakšni so simptomi bolezni srca?

Tipičnih simptomov koronarne bolezni so povezane bolečine v prsnem košu s kratko sapo. Klasično, bolečina angine je opisana kot pritiska ali teže za prsnico s sevanjem čeljusti in dol, roko spremlja težko dihanje in potenje. Na žalost, angina ima različne predstavitve, in tam ni nujno, da se posebne bolečine v prsih. Obstajajo lahko rami ali hrbtu bolečine, slabost, prebavne motnje ali v zgornjem delu trebuha.

Ženske, starejše, in lahko ljudje s sladkorno boleznijo imajo različno dojemanje bolečine ali nelagodje nima na vseh. Namesto tega, ti se lahko pritožijo na splošno slabo počutje ali utrujenost.

Zdravstvenega varstva in bolniki imajo lahko težave z razumevanjem drug drugega, ko so opisani simptomi angine pektoris. Bolniki lahko izkusijo tlaka ali prsih, vendar lahko zavrne vse pritožbe, bolečine.

Ljudje z boleznijo koronarnih arterij ponavadi postopnega napredovanja imajo znake bolezni skozi čas. Kot zoži arterije skozi čas, simptomi, ki jih povzroča lahko poveča pogostost in / ali resnost. Zdravstvenega varstva lahko pozanima o spremembah v uresničevanje strpnosti (Kako daleč se lahko sprehodite še preden so dobile simptomi? Ali je z njim? Gor po stopnicah?) in ali je prišlo do akutne spremembe v simptomih.

Še enkrat, bolniki so lahko asimptomatski do srčnega napada. Seveda, nekaterih bolnikih lahko tudi v zanikanju glede svoje simptome in odlašajo pri iskanju zdravstvenega.