Medicine


Kaj je artritis? Kaj povzroča artritis?

Artritis je bolezen sklepov featuring vnetje. Skupno je območje telesa, kjer dve različni kosti izpolnjujejo. Skupne funkcije za premikanje telesa, deli s svojo kosti. Artritisa dobesedno pomeni vnetje enega ali več sklepov.

Artritis je pogosto spremljajo bolečine v sklepih. Bolečine se omenja kot artralgija.

Obstaja veliko vrst artritisa (o 100 ugotovljenih, in število pa še narašča). Vrste segajo od tistih, povezanih z obrabo hrustanca (kot je osteoartritis) za tiste, povezane z vnetjem, ki izhajajo iz sečnega imunski sistem (kot so revmatoidni artritis). Skupaj, veliko vrst artritisa sestavljajo najpogostejše kronične bolezni v Združenih državah Amerike.

Vzrokov artritisa je odvisna od oblike artritisa. Vzroki so poškodbe (kar osteoartritis), presnovnimi motnjami (kot so protin in pseudogout), Genetski dejavniki, neposredni in posredni učinek okužbe (bakterijske in virusne), in napačne imunski sistem z avtoimunosti (kot pri revmatoidnem artritisu in sistemski eritematozni lupus).

Artritis je opredeljena kot ena od revmatskih bolezni. To so pogoji, ki se razlikujejo posamezne bolezni, z različnimi lastnostmi, zdravljenja, zapleti, in prognoze. So podobni v tem, da so nagnjeni k vplivajo na sklepe, mišice, vezi, hrustanca, in kite, in mnogi imajo potencial, da vplivajo na druge notranje predele telesa.