Medicine


Kako je artritis diagnoza, in zakaj je pomembno, diagnoza?

Prvi korak pri postavljanju diagnoze artritisa je srečanje med zdravnikom in pacientom. Zdravnik bo pregledal zgodovino simptomov, preuči spoji za vnetja in deformacije, kot tudi postavljanje vprašanj o ali preučiti druge dele telesa za vnetje ali znake bolezni, ki lahko vplivajo na druge predele telesa. Poleg tega, nekatere krvi, urin, skupno tekočine, in bi se ji / ali X-ray testov. Diagnoze bo temeljila na vzorcu simptomov, porazdelitev vnetje sklepov, in vse krvi in X-ray ugotovitve. Več obiskov, ki so potrebni, preden lahko zdravnik se nekatere diagnoze. Zdravnik s posebno usposabljanje za bolezni, artritis in z njimi povezane, se imenuje revmatolog (glej spodaj).

Veliko oblik artritisa so bolj nadloga kot resna. Vendar pa, milijone ljudi trpi na dan z bolečino in invalidnost zaradi artritisa ali z njim povezanih zapletov.

Earlier in natančna diagnoza lahko pomaga preprečiti nepopravljivo škodo in invalidsko. Pravilno vodeni programi vadbe in počitka, zdravil, fizikalne terapije, in lahko kirurgija možnosti idealizirajo dolgoročnih rezultatov za tiste z artritisom.

Treba je opozoriti, da je pred in še posebej po diagnozi artritisa, komunikacija z lečečim zdravnikom je bistvenega pomena za optimalno zdravje. To je pomembno z vidika zdravnika, tako da lahko on / ona se zavedajo nepredvidljivosti simptomov bolnika kot tudi njihovo strpnost in sprejemanje zdravljenja. Pomembno je, z vidika bolnikov, tako da jih lahko prepričani, da imajo razumevanje diagnoze in kako stanje in ne bi jih zadevajo. Prav tako je ključnega pomena za varno uporabo zdravil.