Medicine


Kaj je revmatolog?

Revmatolog je zdravnik, ki je specializirano za nonsurgical revmatskih obolenjih, zlasti artritis.

Revmatologi imajo posebne interese v nepojasnjeni izpuščaj, zvišana telesna temperatura, artritis, anemija, šibkost, hujšanje, utrujenost, sklepih ali mišicah, avtoimunske bolezni, in anoreksija. Pogosto služijo kot svetovalci, delujejo kot medicinski detektivi na zahtevo drugih zdravnikov.

Revmatologi so predvsem znanje pri ocenjevanju več 100 oblikah artritisa in imajo posebne interese pri revmatoidnem artritisu, spondilitisom, psoriatičnim artritisom, sistemski eritematozni lupus, antifosfolipidni sindrom, Še vedno je bolezen, dermatomiozitis, Sjögrenov sindrom, vaskulitis, sklerodermijo, mešana bolezen vezivnega tkiva, sarkoidozo, Lyme bolezen, osteomielitisa, osteoartritis, bolečine v hrbtu, protin, pseudogout, recidivno polychondritis, Henoch-Schönlein purpura, serumska bolezen, reaktivni artritis, Kawasaki bolezni, fibromialgija, erythromelalgia, Raynaudov bolezen, rastjo, iritis, osteoporozo, refleks simpatičnega distrofija, in drugi.

Klasična odraslih revmatologijo usposabljanje vključuje štiri leta zdravstveni šoli, eno leto pripravništva v interni medicini, dveh letih z notranjim medicine rezidenco, in dve leti štipendijo revmatologija. Obstaja subspecializacijo deska za certificiranje rheumatology, , ki jih ponuja ameriški odbor za interno medicino, ki lahko zagotovi krovu certificiranje odobreno revmatologi.

Pediatric revmatologi so zdravniki, ki so usmerjeni v zagotavljanje celovito skrb za otroke (kot tudi njihovim družinam) z revmatičnimi boleznimi, zlasti artritis.

Pediatric revmatologi so pediatri, ki so zaključili dodatni dve do tri leta specializiranega usposabljanja v pediatrični revmatologija, ponavadi so board-potrjeno v pediatrični rheumatology.