Medicine


Poliartikularnega juvenilni revmatoidni artritis

Poliartikularnega juvenilni revmatoidni artritis je oblika, v kateri so štirje ali več sklepov, potem šestih mesecih bolezni. Ta oblika je težje, tako zaradi večjega števila vključenih sklepov in dejstvo, da se nagiba k slabše skozi čas. Ti otroci imajo veliko težav pri običajnih dejavnostih in jih je treba obravnavati agresivno.

Z vidika zdravnika pogled, Najbolj pomembna stvar je, da bi infekcijski artritisi pod nadzorom, kakor hitro je mogoče. Tipično, to vključuje vsaj zdravila, ki zmanjšujejo vnetje, nesteroidna protivnetna zdravila (Nesteroidnih protivnetnih zdravil). To lahko zahteva tudi uporabo nekaterih precej močna zdravila, vendar je pomembno priznati, da so potrebni za zmanjšanje simptomov in preprečiti trajne poškodbe. Ena stvar, da pazi na uporablja steroidov (na primer, prednizona). V hudih primerih, To bo morda potrebno, vendar ni “realne” Rešitev. Steroidi, da bolniki z artritisom počutim čudovito, ampak to je kot pometanje umazanijo pod preprogo. Vse izgleda dobro, vendar je res ni. Ob preveč steroid za dolgo obdobje povzroča veliko težav, kot so nižje rasti in šibke kosti. Kadarkoli smo se zahteva, da dajo otroka na steroidnih zdravil, želimo, da jih Otrok v najkrajšem možnem času. Nesteroidna protivnetna zdravila so dovolj za veliko otrok s poliartikularnim juvenilnim revmatoidnim artritisom, lahko pa hujših primerih zahtevajo bolj agresiven “druge izbire” zdravil, , kot je zlato posnetkov, sulfasalazinom, ali metotreksatom. Hudi primeri, ki zahtevajo steroidi ali druge izbire zdravil mora biti pod nego izkušenih zdravnikov.

Novejša oblika zdravila, biološka imenovana zaviralce TNF, je sedaj na voljo. Dejavnik tumorske nekroze alfa (TNF-alfa) je snov, ki jo celice v telesu, ki ima pomembno vlogo pri spodbujanju vnetje. Z zaviranjem delovanja TNF-alfa, Zaviralce TNF, zmanjšanje znakov in simptomov vnetja. Etanercept (Enbrel) je samo-injiciranje TNF-blocker, ki se vbrizga v kožo dvakrat na teden in je indicirano za zmanjšanje znakov in simptomov zmerno do hudo aktivnim poliartikularnim-tečaj juvenilni revmatoidni artritis pri bolnikih, ki so imeli nezadosten odziv na eno ali več bolezni spreminjanje medicine(z). Infliksimab (Remicade) je intravensko infused protitelo, ki blokira učinke TNF-alfa. Remicade se daje z intravensko infuzijo vsaka dva meseca. Remicade je učinkovit za zdravljenje juvenilni revmatoidni artritis in lahko povzroči veliko in hitro zmanjšanje aktivnosti bolezni in izboljšanje kakovosti življenja. Adalimumab (Humira) je tudi samo-injiciranje TNF-blocker, ki zmanjšuje znake in simptome zmerno do hudo aktivnim poliartikularnim juvenilnim vnetne artritisa pri otrocih 4 let ali več.