Medicine


Terapija po skupnem zamenjavo

Predoperativno programe izobraževanja in uveljavljanje, začelo pred operacijo, se nadaljujejo doma. Lahko se spremenijo v bolnišnici po operaciji, da ustreza novim potrebam v obdobju rehabilitacije. Te vaje se lahko doda svoj običajni režim uresničevanje, in morda boste našli vašo sposobnost za izvrševanje se je izboljšalo po operaciji.

Kaj so na voljo skupne tehnike za zaščito?

Obstajajo načini za zmanjšanje stresa o sklepih, ki jih artritis, medtem ko sodeluje v dnevnih aktivnostih. Nekatere od teh so:

* Controlling vaše telesne mase, da se prepreči dajanje dodatnih napetosti na nosilnih sklepov, kot so nazaj, boki, kolena in noge.
* Ker se zavedamo položaja telesa, z dobro držo zaščititi hrbet in sklepih nog in stopal. Če je mogoče, usedi se, da opravim delo namesto stalnega. Spreminjanje položaja pogosto, saj bivanje v enem položaju, za dolgo časa povečuje togost in bolečine.
* Varčevanje z energijo tako, da se po počitku, tako med delavnik in med dejavnostjo.
* Spoštovanje bolečine. To je način v telesu vam pove, kaj je narobe. Ne poskušajte dejavnost, ki daje pritisk na sklepe, ki so že boleči ali trd.

Delovni terapevt vam lahko prikaže načinov za vsakodnevne naloge brez poslabšanja bolečine ali povzročajo poškodbe sklepov. Pri nekaterih skupnih varnostnih metod vključuje:

* Z uporabo ustreznih mehanike telesa za vstopanje in izstopanje iz avtomobila, stol ali kad, kot tudi za dviganje predmetov.
* Uporaba vaše najmočnejše sklepih in mišicah, da se zmanjša stres na manjših spojev. Na primer:, prevažajo torbico ali aktovko z naramnico in ne z roko.
* Porazdelitev tlaka, da se zmanjša stres na neko skupno. Dvigovanje jedi z obema dlanema namesto s prsti in nošenje težkih bremen v vaših rokah, namesto z rokami.
* Če so vaše roke, ki jih artritis, Izogibajte se tesnim prijemanje, stiskanja, stiskanjem in sukanje. Načinov za doseganje enake naloge s nadomestnih metod in orodij ponavadi najdete.