Medicine


Kaj so osteoartritis simptomi?

Osteoartroza je bolezen sklepov. Za razliko od mnogih drugih oblik artritisa, ki so sistemske bolezni, kot so revmatoidni artritis in sistemski lupus, osteoartritisom ne vpliva na druge organe v telesu. Najpogostejši simptom osteoartritis je bolečina v prizadetih skupno(z) Po ponavljajoči se uporabi. Bolečine v sklepih je običajno slabše kasneje v dnevu. Lahko pride do otekline, toploto, in škripanje prizadetih sklepov. Bolečine in okorelost sklepov se lahko pojavijo tudi po daljših obdobjih neaktivnosti (na primer, sedel v gledališču). V hudih osteoartritis, popolna izguba hrustanca blazine povzroča trenja med kostmi, povzroča bolečine v mirovanju ali bolečine z omejeno gibanje.

Znaki osteoartritisa močno razlikujejo od bolnika do bolnika. Pri nekaterih bolnikih se lahko oslabelih njihovi simptomi. Po drugi strani pa, imajo lahko druge izjemno malo simptome kljub dramatični degeneracije sklepov očitno na X-žarke. Simptomi so lahko tudi s prekinitvami. Ni nenavadno, da pri bolnikih z osteoartritisom s prstom sklepov roke in kolena, da so leta brez bolečin presledkih med simptomi.

Osteoartritisa kolena je pogosto povezana z odvečno telesno težo zgornjega, z debelostjo, ali anamnezo ponavljajočih se poškodb in / ali skupna operacija. Progressive hrustanec degeneracija kolenskih sklepov lahko povzroči ukrivljenost deformacije in tja od kolen, ki se imenuje kot “bowlegged.” Ljudje z osteoartritisa nosilnih sklepov (kot kolena) lahko razvije mlahavo. Šepanje lahko poslabša bolj hrustanec degenerira. Pri nekaterih bolnikih, bolečina, Hram, in skupno disfunkcijo ne odzivajo na zdravil ali drugih konzervativno. Zato, hudo osteoartritisa kolen je eden od najpogostejših razlogov za skupno kolena kirurških postopkov v Združenih državah Amerike.

Osteoartritisa vratne hrbtenice in ledvene hrbtenice povzroča bolečine v vratu ali križu. Koščen Spurs, ti osteophytes, da so vzdolž hrbtenice arthritic lahko draži hrbtenice živcev, povzroča hude bolečine, odrevenelost, in mravljinčenje v prizadetih delov telesa.

Osteoartritis povzroča nastanek trde, koščen širitev malih sklepov prstov. Classic koščen širitev malih skupno na koncu prstov se imenuje vozlišče Heberden's, poimenovali po zelo znani britanski zdravnik. Koščene deformacije je posledica kosti ostruge iz osteoartritis v tej skupni. Druga pogosta koščen gumb (Vozel) se pojavi na sredini spoja prste pri mnogih bolnikih z osteoartritisom in se imenuje vozlišče Bouchard's. Dr. Bouchard je bil znameniti francoski zdravnik, ki prav tako preučevali artritisom v poznih 1800. Heberden in vozlišč Bouchard, ne smejo biti boleče, vendar so pogosto povezani z omejitvijo gibanja skupnih. Značilnost teh nastopov prsta vozlišča so lahko v pomoč pri diagnosticiranju osteoartritisu. Osteoartritisa skupno na dnu palca na stopalu vodi k oblikovanju bunion. Osteoartritis v prstih in nogah, lahko imajo genetsko osnovo in jih je mogoče najti v številnih ženskih člani nekaterih družin.