Medicine


Kako je osteoartritisom diagnoza?

Ni krvni test za ugotavljanje osteoartritisa. Krvni testi so, da se izključijo bolezni, ki lahko povzročijo sekundarno osteoartritis, kakor tudi, da izključuje druge pogoje artritis, ki lahko posnemajo osteoartritis.

X-žarki prizadetih sklepov lahko predlagajo osteoartritis. Skupno X-ray ugotovitve osteoartritisa vključujejo izgubo sklepnega hrustanca, zožitev sklepne špranje med sosednjima kosti, kosti in spodbudila nastanek. Enostavno preskušanje X-ray je lahko zelo koristna za izključitev drugih vzrokov za bolečine v nekem skupnem kot tudi pomoč pri odločanju, da bi kdaj kirurški poseg šteje.

Arthrocentesis se pogosto izvaja v uradu zdravnika. Med arthrocentesis, sterilno iglo se uporablja za odstranitev skupne tekočine za analizo. Skupni tekočine analizo je uporabno, razen v protina, infection, in drugih vzrokov za artritis. Odstranjevanje skupna tekočine in injiciranje kortikosteroidov v fuge med arthrocentesis lahko pomaga blažiti bolečino, otekanje, in vnetje.

Artroskopijo je kirurška tehnika, pri kateri zdravnik vstavi ogled cevi v skupni prostor. Nepravilnosti in poškodbe hrustanca in vezi je mogoče odkriti in včasih popraviti s pomočjo arthroscope. Če bo uspešna, bolnikih lahko izterja od artroskopski operaciji precej hitreje, kot iz odprtih skupnih operacijah.

Končno, podrobno analizo o lokaciji, trajanje, in značaj skupnih simptomov in videz spojev pomaga zdravnik pri diagnosticiranju osteoartritisu. Koščen širitev sklepov iz spodbudila formacij je značilno za osteoartritis. Zato, prisotnost vozlišč Heberden's, vozlišč Bouchard's, in lahko bunions na nogah kažejo, da zdravnik diagnozo osteoartritisa.