Medicine


Kako se uričnim artritisom diagnoza?

Protin se sumi, če bolnik poroča o zgodovini napadov boleče artritisa, zlasti na spodnjem delu nog. Gležnje in kolena so naslednji najpogosteje sodelujejo spoji protina. Protina ponavadi napade ena skupna naenkrat, medtem ko so drugi pogoji, artritis, kot so sistemski lupus in revmatoidni artritis, Običajno napad več sklepov hkrati.

Najzanesljivejši test za zdravljenje protina je iskanje kristalov sečne kisline v vzorcu skupnih tekočine, pridobljene s skupno prizadevanje (arthrocentesis). Arthrocentesis je skupni urad postopek poteka pod lokalno anestezijo. Uporaba sterilne tehnike, tekočina se umakne (polnjenje) od skupno vnetje brizgo z iglo. Skupni tekočino se nato analizira kristalov sečne kisline in za okužbo. Shiny, igle podobnih sečne kisline kristali najbolje gledati s posebnim polarizacijski mikroskop. Diagnoza protina lahko tudi z iskanjem teh uratnih kristalov iz materialov, sesalne iz tophi gomoljev in burzitis tekočine. Čeprav lahko mnogi zdravniki ne postopka, revmatologi so strokovnjaki, ki so posebej usposobljeni za to oceno.

Včasih, bolnikih s klasično zgodovino in simptome protina je mogoče uspešno zdraviti in domneva, da so protin ne da bi se arthrocentesis. Vendar pa, ustanovitvi podjetja diagnoze je še vedno bolje, saj lahko druge pogoje, oponašajo protina. Ti vključujejo še kristalno povzroča artritis pozval pseudogout, psoriatičnim artritisom, revmatoidnim artritisom, in celo okužbe v skupnem.

X-žarki lahko včasih koristno in lahko kažejo tophi-kristalno vlog in kosti, poškodbe zaradi ponavljajočih se napadov vnetja. X-žarki so lahko tudi koristne za spremljanje učinkov kroničnega protina o sklepih.