Medicine


Kaj je septičnega artritisa?

Septični, ali nalezljivih, artritis je vnetje enega ali več sklepov z mikroorganizmi. Običajno, Spoj je namazani z majhno količino tekočine, ki se omenja kot sklepno tekočino ali skupnih tekočine. Običajna skupna tekočine je sterilen in, če se odstranijo in kultivirani v laboratoriju, brez mikrobov je mogoče najti. Z septičnega artritisa, mikrobi so prepoznavni v prizadela skupne tekočine.

Najpogosteje, septični artritis prizadene eno skupno, , občasno pa je več sklepov, so vključeni. Prizadetih sklepov nekoliko drugačna, odvisno od mikrobov, ki povzročajo okužbe in rizičnimi dejavniki tveganja za prizadete osebe. Septičnega artritisa se imenuje tudi nalezljiva artritis.

Septični artritis

* Septični artritis je vnetje enega ali več sklepov z mikroorganizmi.
* Septičnega artritisa lahko povzročajo bakterije, virusi, in gliv.
* Tveganje za razvoj septičnega artritisa so ob imunski izpod koles zdravil, intravenskih drog, preteklosti bolezen sklepov, poškodbi ali operaciji, in osnovno zdravstveno bolezni, vključno s sladkorno boleznijo, alkoholizem, bolezen srpastih celic, revmatične bolezni, in motnje imunskega pomanjkljivosti.
* Simptomi septičnega artritisa vključujejo vročino, mrzlica, kakor tudi bolečine v sklepih, otekanje, rdečina, togost, in toplino.
* Septični artritis je diagnosticirana z določitvijo okuženih skupno tekočine.
* Septičnega artritisa se zdravijo z antibiotiki in odvajanje okuženih skupne tekočine iz skupnega.