Medicine


Kaj je zdravljenje psoriatičnega artritisa?

Zdravljenje artritisa vidikov psoriatičnega artritisa je opisan spodaj. Zdravljenju luskavice in drugih vpletenih organov ne sodi v okvir tega članka.

Na splošno, zdravljenje artritisa v psoriatičnega artritisa vključuje kombinacijo protivnetnih zdravil (Nesteroidnih protivnetnih zdravil) in uresničevanje. Če postopno vnetje in skupno uničevanje se kljub zdravljenju NSAR, močnejša zdravila, kot so metotreksat (Rheumatrex, Trexall), kortikosteroidi, in zdravila proti malariji (kot hidroksiklorokin, ali Plaquenil) so zaposleni.

Programi telesne vadbe se lahko naredi doma in s fizioterapevtom in so v skladu z željami bolezni in telesne zmožnosti vsakega bolnika. Warm-up raztezanje, ali na druge načine, kot vročo prho ali toplotno aplikacije so koristni za sprostitev mišic pred izvajanjem. Ice zahtevka po rutinski lahko pomagajo zmanjšati po treningu bolečin in vnetja. Na splošno, vaje za artritis se izvajajo za krepitev in ohranjanje ali izboljševanje skupnih obseg gibanja. Te bi bilo treba storiti na redni osnovi za najboljše rezultate.

Nesteroidna protivnetna zdravila (Nesteroidnih protivnetnih zdravil) so skupina zdravil, ki so v pomoč pri zmanjševanju vnetja sklepov, bolečina, in togost. Primeri nesteroidnih protivnetnih zdravil so aspirin, indometacin (Indocin.), tolmetin natrijev (Tolectin), sulindac (Clinoril), in diklofenak (Voltaren). Njihova Najpogostejši stranski učinki so težave z želodcem in razjed. Prav tako lahko povzroči krvavitve iz prebavil. Novejša NSAIDs imenovano COX-2 zaviralci (kot celekoksiba ali Celebrex) povzročijo prebavne težave, manj pogosto.