Medicine


Kakšni so simptomi reaktivni artritis?

Simptomi reaktivni artritis je mogoče razdeliti na tiste, ki vplivajo na sklepe, in tistimi, ki vplivajo na ne-skupnega območja.

Classic sklepih, ki lahko postane vneto v reaktivni artritis, so kolena, gležnjev, noge, in zapestja. Zlasti sodelujejo spoji so ponavadi asimetrične, , ki je, eni strani telesa ali drugih je prizadet, namesto da obe strani hkrati. Vnetje vodi v togost, bolečina, otekanje, toploto, in rdečina sklepov vključenih. Bolniki se lahko razvije vnetje celotnega prstov na rokah in nogah, ki lahko daje videz “klobasa mestno.” Ta funkcija je tudi pri bolnikih z drugo vrsto artritisa ti psoriatičnega artritisa, ki je povezana z vnetjem kože, luskavice. Artritis reaktivni artritis je lahko povezano z vnetjem hrbtenice, vodi k togosti in bolečine v hrbtu ali vratu (značilnost vseh spondyloarthropathies).

Hrustanec lahko tudi vnetja, še posebej okoli prsnico kjer rebra sestajajo v sprednjem delu prsnega koša, to stanje se imenuje costochondritis. Mišice pripisujejo kosti z kite. V reaktivni artritis, točke vstavljanja kito lahko vnetja (tendinitis), ponudba, in boleče, ko izvaja.

Non-skupnih področjih, vnetja in povzroči simptome, bolečine in draženje pri bolnikih z reaktivni artritis vključujejo oči, spolnih, sečil (sečnica, mehurja in prostate), kožo, usta obloge, debelega črevesa, in aorto.

Vnetje belega dela očesa (konjunktivitis) in šarenice oči (iritis) je pogosto videti na začetku reaktivni artritis in se lahko intermitentno. Ko je beljakov iz oči so vnetje očesne veznice, ki povzročajo, ni mogoče brez bolečin. Ko obarvanega dela očesa (iris) je vneta, povzroča iritis, je lahko zelo boleče in predvsem slabše, če gledamo v svetli luči.

Sečil, vnetje pogosto vključuje sečnice, cev, ki odteka urin iz mehurja. To vnetje (uretritis) mogoče povezovati s sežiganjem na uriniranje in / ali gnoj odvajanje od konca penis. Koža okoli penisa lahko postane vneto in lupine. Žleze mehurja in prostate lahko tudi vnetja, kar po uriniranju iz cistitis in prostatitis oziroma.

Koža na dlaneh in / ali podplatih lahko razvije drobne, napolnjeni s tekočino mehurji, ki so včasih napolnjena s starimi krvi. Prizadeto kožo lahko lupino in so lahko podobni luskavica. Klasičen videz je zdravstveno besedilu keratoderma blennorrhagica.

Usta lahko razvijejo odprte rane (razjede) na trdo in mehko nebo, in celo na jeziku. Ti lahko ostale neopažene, ki jih bolnik, saj so pogosto brez bolečin. Vnetje debelega črevesa (kolitis) lahko povzročijo drisko, ali gnoj ali kri v blatu. Vnetje aorta (aortitis) mogoče videti v majhnem odstotku bolnikov, ki so reaktivni artritis. To lahko privede do neuspeha aortne zaklopke v srcu, kar lahko povzroči srčno popuščanje. Električni vodenje pot srca lahko postane tudi zarezale v reaktivni artritis, ki vodi do nepravilnega bitja srca (aritmije) da lahko zahtevajo namestitev spodbujevalnika za urejanje srčnega utripa.