Medicine


Kako se reaktivni artritis, zdravljenih?

Zdravljenje reaktivni artritis temelji na katerih je postalo očitno v telesu. Za skupno vnetje, bolnikov, na splošno v začetku zdraviti z nesteroidnimi protivnetna zdravila (Nesteroidnih protivnetnih zdravil). Ta zdravila vključujejo aspirin, indometacin (Indocin.), tolmetin (Tolectin), sulindac (Clinoril), piroksikam (Feldene.), in drugi. Med njihove morebitne neželene učinke so draženje prebavil, vključno z ulkusi in krvavitve. Te je treba jemati s hrano za zmanjšanje te nevarnosti. Kortikosteroidi, kot je prednizon, lahko pripomore k zmanjševanju vnetja in se uporabljajo v kratkotrajno zdravljenje vnetja reaktivni artritis. Te se lahko daje z usti ali z lokalno injekcijo v skupni. Uporabljajo se tudi zmanjšuje vnetje kite v nekaterih oblikah tendinitis.

Sulfasalazin (Azulfadine) se je izkazalo za učinkovito pri nekaterih bolnikih s trajno reaktivni artritis. Možni neželeni učinki tega zdravila, žveplo na osnovi vključujejo reakcije sulfonamidi izpuščaj in zatiranje kostnega mozga. Zato, krvno sliko spremljamo pri uporabi Azulfidine dolgoročne.

Za agresivne vnetje kronično vnetje sklepov na reaktivni artritis, zdravili, ki zavirajo imunski sistem, vključno z metotreksatom (Rheumatrex, Trexall), Uporabljajo. Metotreksata se lahko ustno injicira. Daje se vsak teden in zahteva redno spremljanje števila krvnih celic in jetrne teste krvi, zaradi potencialno toksičnost za kostni mozeg in jetra.

Reaktivni artritis, so poročali v povezavi z okužbo z virusom HIV (AIDS virus). V zvezi s tem, imunski zatiranje medicine je na splošno izogibati zaradi možnega poslabšanja bolezni HIV.

Vnetje oči je možno omiliti z protivnetne kapljice. Nekateri bolniki s hudo iritis zahtevajo od lokalnih injekcij kortizona, da se prepreči škodljive vnetje oči,, ki lahko povzroči slepoto.

Vnetje okoli penisa lahko pomagajo kortizon kreme (kot Topicort). Ko so odkrili bakterije v črevesju ali v urinu, antibiotike posebne za tiste, ki so bakterije, ki.