Medicine


Kako je z revmatoidnim artritisom, zdravljenih?

Ni znano zdravilo za zdravljenje revmatoidnega artritisa. Do sedaj, Cilj zdravljenja revmatoidnega artritisa je zmanjšati vnetje sklepov in bolečine, povečali skupno funkcijo, in preprečiti uničenje in skupno deformacijo. Zgodnje je bil zdravniški poseg izkazalo, da so pomembna za izboljšanje rezultatov. Agresivno poslovodstvu lahko izboljšajo delovanje, stop poškodbe sklepov, kot spremljamo na X-žarke, in preprečevanje nezmožnosti za delo. Optimalno zdravljenje bolezni vključuje kombinacijo zdravil, počitek, joint-krepitev vaje, skupnega varstva, in bolnika (in družine) izobraževanje. Zdravljenje se meri glede na številne dejavnike, kot so aktivnosti bolezni, vrste spojk vključenih, splošnega zdravja, starost, in bolnika poklic. Zdravljenje je najbolj uspešna takrat, ko obstaja tesno sodelovanje med zdravnikom, bolnika, in družinski člani.

Dva razreda zdravil so pri zdravljenju revmatoidnega artritisa: hitrim delovanjem “prvega izbora zdravil” in počasna “druge izbire zdravil” (imenovana tudi bolezen, ki spreminjajo antirevmatik drog ali imunomodulirajočimi antirevmatičnimi zdravili). Drog v prvi liniji, kot sta aspirin in kortizona (kortikosteroidi), se uporablja za zmanjšanje bolečine in vnetja. Počasna druge izbire zdravil, kot zlato, metotreksatom, in hidroksiklorokin (Plaquenil), spodbujanje in preprečevanje bolezni odpust postopno skupno uničevanje, vendar niso protivnetna zdravila.

Stopnja destruktivnosti revmatoidnega artritisa razlikuje med prizadetimi posamezniki. Tisti z občasni, manj destruktivne oblike bolezni ali bolezni, ki se je pomiril po letih delovanja (“izgorjelo” revmatoidnim artritisom) je mogoče upravljati s počitkom in bolečino in protivnetna zdravila sam. Na splošno, Vendar pa, funkcija je izboljšana in invalidnosti ter skupno uničevanje so zanemarljiva, če je izpolnjen pogoj, zdravljenih z zdravili, prej druge izbire (bolezni, ki spreminjajo antirevmatik drog), tudi v mesecih po diagnozi. Večina ljudi potrebujejo več agresivnih zdravil druge izbire, kot metotreksat, poleg protivnetnih zdravil. Včasih so ta zdravila druge izbire uporabljati v kombinaciji. V nekaterih primerih s hudimi skupno deformacijo, operacijo lahko potrebna.