Medicine


Življenje s sarkoidozo

Vzrok za sarkoidozo še vedno neznana, tako da trenutno ni znan način za preprečevanje ali zdravljenje te bolezni. Vendar pa, zdravniki so imeli veliko izkušenj pri vodenju bolezni. Treba je opozoriti, da večina ljudi s sarkoidozo vodijo normalno življenje.

Če imate sarkoidozo, lahko si pomagate z naslednjimi razumni ukrepi zdravstvenega. Ne smete kaditi. Prav tako morate izogniti izpostavljanju drugih snovi, kot so prah in kemikalije, ki lahko škoduje vašemu pljuča.

Pri bolnikih s sarkoidozo je najbolje zdraviti z pljuč specialist ali zdravnik, ki ima poseben interes za sarkoidozo. Sarcoidosis strokovnjaki so običajno nahaja na glavnih raziskovalnih centrov.

Če imate simptome sarkoidozo, obiščite svojega zdravnika redno, tako da se lahko gledal bolezni in, če je to potrebno, zdravili. Redni pregledi pri zdravniku, so pomembne, tudi če ni nobenih simptomov. Eye pregledov z oftalmologom lahko odkrijemo zgodnje vnetje oči s sarkoidozo.

Čeprav lahko hudo sarkoidozo zmanjša možnost zanositve, zlasti za starejše ženske, veliko mladih žensk, s sarkoidozo je rodila zdravega dojenčka, ko ste na zdravljenju. Bolniki namerava imeti otroka, se o tem pogovori s svojim zdravnikom. Zdravniški pregledi vseh med nosečnostjo in takoj zatem še posebej pomembno za sarkoidozo bolnike. V nekaterih primerih, postelja počitek je treba v zadnjih treh mesecih nosečnosti. Poleg tega, da prijatelji in družino blizu, število lokalnih organizacij pljuč, drugih neprofitnih zdravstvenih organizacij, in skupine za samopomoč so na voljo za pomoč bolnikom spopadanje s sarkoidozo. Z ohranjanje stikov z njimi, si lahko delijo osebne občutke in izkušnje. Poslanci tudi delež posebne informacije o najnovejših znanstvenih dosežkov, kje najti sarkoidozo specialist, in kako izboljšati lastne samopodobe.