Medicine


Kaj so skleroderme simptomi in znaki?

Simptomi skleroderme odvisna od vrste sedanjih skleroderme in obsega zunanje in notranje sodelovanje v prizadetih posameznih. Ker lahko sklerodermija vplivajo na kožo, požiralnik, krvnih žil, ledvice, pljuča, krvni tlak in črevesje, simptome povzroča lahko vključujejo veliko področij v telesu.

Sklerodermijo vpliva na kožo, bi prišlo do lokalnega ali pogoste znakov vnetja (rdečina, otekanje, nežnost, srbenje, in bolečina) , ki lahko povzroči napetost kože ali kaljenje. Te kožne spremembe se lahko zelo razširjena, ampak to je najbolj običajno, da vplivajo na prste, noge, obraz, in vratu. To lahko vodi do zmanjšanja obsega gibanja prstov, prsti, in čeljust. Tiny področja kalcifikacija (calcinosis), pa niso pogosti, Včasih so lahko opazili kot trdi vozlički na konicah kolena ali v prstih.

Sklerodermijo, ki vplivajo na požiralniku povzroči zgago. To je neposredno posledica želodčne kisline teče nazaj gor v požiralnik. Včasih lahko to privede do brazgotinjenje požiralnika, kar zmanjšuje z težave pri požiranju hrane in / ali lokalizirane bolečine v prsih centralni.

Krvnih žil, ki lahko vpliva vključuje drobne arteriol s prstom nasveti, toes, in drugod. Ta plovila so lahko nagnjeni k krč, ko so površine, izpostavljene na hladno, ki vodijo do modrine, belina, in rdečina vključenih prstov, toes, iprstiasih nos ali ušesa. Ta sprememba barve se imenujejo Raynaudov fenomen. Raynaudov fenomen lahko povzroči nezadostno oskrbo s kisikom, da gre konicami prstov na rokah in nogah, povzroča drobne razjede ali počrnelih (mrtve) kožo. Včasih Raynaudov fenomen je povezan tudi z mravljinci. Drugi krvnih žil, ki lahko sodelujejo v skleroderme so drobne kapilare na obrazu, ustnice, usta, ali prste. Te kapilare razširijo (Rastegnuti), oblikovanje drobnih, rdeče lise beljenje, ti telangiectasias.

Zvišan krvni tlak lahko resne in lahko privede do okvare ledvic. Simptomi so glavobol, utrujenost, in v hudih primerih, kap. Krvni tlak spremljanje in nadzor nujen.

Vnetje pljuč v skleroderme lahko povzroči brazgotinjenje, povzroča težave z dihanjem, še posebej s fizičnim naporom. Zvišanega krvnega tlaka v arterijah v pljuča (pljučna hipertenzija) lahko povzroči tudi težave pri dihanju in težave pri pridobivanju ustreznih dih z dejavnostjo.

Sklerodermijo, ki vplivajo na debelem črevesu (debelega črevesa) Najbolj pogosto povzroči zaprtje, temveč lahko povzroči tudi krče in drisko. Ko je to hudo, popolna blokada blato (odpade impaktorja) lahko povzroči.