Medicine


Kako je sklerodermija diagnoza?

Diagnozo skleroderme sindrom, temelji na ugotovitvi kliničnih značilnosti bolezni. Poleg tega, skoraj vseh bolnikih s skleroderme krvne teste, ki kažejo, avtoimunost, ker protijedrna protitelesa (ANAS) so ponavadi odkriti. Zlasti protiteles, anticentromere protiteles, najdemo skoraj izključno v omejenem, ali CREST, oblika sklerodermija. Anti-SCL 70 protiteles (antitopoisomerase I protiteles) je najbolj pogosto vidimo pri bolnikih z difuzno obliko sklerodermija.

Drugi testi se uporabljajo za vrednotenje navzočnosti ali obsega vse notranje bolezni. Ti lahko vključujejo zgornjih in spodnjih prebavil preskuse za ocenjevanje bowels, prsih X-žarki, pljuč funkcijo testiranja (pljučne funkcije test), in CAT skeniranje, naj preuči pljuča, EKG in ehokardiogramov, in včasih kateterizacija srca, da ovrednoti tlak v arterijah srca in pljuča.

Sklerodermijo

* Sklerodermijo je bolezen vezivnega tkiva featuring zadebelitev kože, ki lahko vključujejo brazgotinjenje, žil težave, različne stopnje vnetja, in je povezana z sečnega imunski sistem.
* Sklerodermijo je razvrščen v razpršeno in omejenih oblikah.
* CREST sindrom je omejeno obliko sklerodermija.
* Bolniki z sklerodermija lahko specifičnih protiteles (HOME, anticentromere ali antitopoisomerase) v krvi, ki kažejo, avtoimunost.
* Zdravljenje sklerodermija je usmerjen simptom posameznika(z) , ki je(so) najbolj izčrpavajoče.