Medicine


Kaj povzroča lupus? Ali je to dedno?

Natančen vzrok za nenormalno avtoimunost, ki povzroča lupus ni znan. Podedovano genov, virusi, ultravijolično svetlobo, in nekatera zdravila lahko vsi igrajo neko vlogo.

Genetski dejavniki povečujejo nagnjenost za razvoj avtoimunskih bolezni, in avtoimunskih bolezni, kot je lupus, revmatoidnim artritisom, in avtoimunske bolezni ščitnice so bolj pogosti med sorodniki ljudi s lupus kot v splošni populaciji. Nekateri znanstveniki verjamejo, da je imunski sistem v lupus lažje stimuliran od zunanjih dejavnikov, kot so virusi ali ultravijolično svetlobo. Včasih, simptomi lupus lahko oborijo ali poslabšalo le kratek čas izpostavljenosti soncu.

Znano je tudi, da nekatere ženske s SLE izkušnje poslabšanja imajo znake pred menstruacijo. Ta pojav, skupaj z žensko prevlado SLE, kažejo, da ženske hormone igrajo pomembno vlogo pri izražanju SLE. To hormonsko razmerje je aktivno področje sedanjih študij, ki jih znanstveniki.

Pred kratkim, Raziskava je pokazala dokaze, da je ključni encim, saj ne razpolaga umiranja celic lahko prispeva razvoju SLE. Encim, DNase1, ponavadi odpravlja, kar se imenuje “smeti DNA” in druge celične naplavin, ki jih sekljanje v drobnih fragmentov, za lažje odstranjevanje. Raziskovalci izklopljen DNase1 genov pri miših. Miših pojavil zdravi ob rojstvu, toda po šestih do osmih mesecih, Večina miši brez DNase1 pokazal znake SLE. Tako, genske mutacije gena, ki bi lahko prekinili telesa mobilnega odlaganja odpadkov se lahko vključi v začetku SLE.