Medicine


Kaj je še vedno bolezen?

Še vedno je bolezen, motnje featuring vnetje, je značilna visoka vozlanje vročice, Letimičan (prehodna) lososove barve izpuščaj, in / ali artritis. Kljub temu je bolezen prvič opisana pri otrocih, vendar je zdaj znano, da se pojavljajo, veliko redkeje, pri odraslih (v katero je imenovan za odrasle nastopom Still bolezen).

Kaj povzroča Still bolezen?

Bilo je več šol misli v zvezi z vzrokom(z) Still bolezen. En koncept je, da je še vedno bolezen posledica okužbe z mikrobi. Druga ideja je, da je še vedno bolezen preobčutljivi ali avtoimunske bolezni. Dejansko, vzrok še vedno bolezen še ni znan.

Kako Still bolezen ujema z juvenilnim revmatoidnim artritisom?

Še vedno je bolezen je ena vrsta juvenilni revmatoidni artritis (JRA) in je znana tudi kot sistemsko nastopom JRA. Z “sistemske” je pomenilo, da skupaj z vnetje sklepov je običajno začne z znaki in simptomi sistemske (telesa na ravni) bolezni, kot so visoke vročine, žleze oteklina, in notranjih organov sodelovanja. Še vedno je bolezen se imenuje po angleškem F zdravnik Sir George. Še vedno (1861-1941).

Kakšni so simptomi in znaki Still bolezen?

Še vedno je bolezen običajno začne s sistemsko (telesa na ravni) simptomi. Huda utrujenost lahko spremljajo visoki valovi vročine, ki se dvigajo na dan, da 102 stopinj F (39 stopinj C) ali celo višje in hitro vrnitev na normalno raven ali pod njo. Fever trni se pogosto pojavljajo na skoraj istem času vsak dan. Šibek lososove barve kožni izpuščaj značilno pride in gre in ne srbi.

Slabo apetita, slabost, in izguba telesne mase so pogosti. Obstaja tudi splošno otekanje bezgavk, povečano vranico in jetra, in vneto grlo. Pri nekaterih bolnikih se razvije vnetje okoli srca (perikarditis) and lungs (plevritis), z občasnimi nabiranja tekočine okrog srca (perikardni izliv) and lungin pljučalnega izliva). Artritis, z otekanje, Pogosto se pojavi, ko izpuščaj in vročine bila prisotna že nekaj časa. Čeprav lahko artritis najprej spregledati zaradi impresivno narave sistemski znaki, vsakogar, ki še vedno bolezen sčasoma razvije bolečina in oteklina. To običajno vključuje številne sklepe (poliartikularni artritis). Vsaka skupna lahko vplivajo, čeprav so prednostne vzorci skupno udeležbo v Still bolezen.