Medicine


Kaj je skupno prizadevanje?

Skupno prizadevanje je postopek, s katerim so sterilno iglo in brizgo za odtok tekočine iz skupne. Skupno prizadevanje je praviloma opravljajo kot urad postopek ali na postelji hospitaliziranih bolnikov. Skupno prizadevanje je zdravstveno besedilu arthrocentesis.

Kaj je namen skupne aspiracije?

Skupno prizadevanje se uporablja za pridobitev skupnih tekočine za pregled v laboratoriju. Analiza skupnega tekočine lahko pomaga pri določanju vzrokov za otekanje ali artritis, , kot je okužba, protin, in revmatična bolezen. Skupni tekočine lahko testirajo na belo krvno sliko, kristali, protein, glukoze, kakor tudi kultivirani za odkrivanje okužbe. Vsaka od teh laboratorijskih parametrov lahko v pomoč pri opredelitvi vzrok za posebno obliko artritisa.

Skupno prizadevanje je lahko tudi koristno pri lajšanju otekanje in bolečino. Odstranjevanje skupna tekočino, ki je vneta, lahko odstranite belih krvnih celic, v tem so viri encimov, ki lahko uničujoče za skupno. Občasno, kortizon zdravila so injicira v skupni med skupno željo, da bi hitro lajšanje vnetje sklepov in nadalje zmanjšujejo simptome.

Kako je skupno prizadevanje opravlja?

Koža nad skupnimi sterilizirane s tekočino, običajno raztopino joda (Betadine). Lokalni anestetik se uporablja na področju skupnih; bodisi z injekcijo, aktualna tekoča zamrzovanje, ali oboje. Iglo s priloženo brizgo se vstavi v skupno tekočina se je vrnil zanič (polnjenje) V brizgo. Za nekatere pogoje, Zdravnik bo tudi vbrizga zdravila v skupni tekočine po odstranitvi. Igla se nato odstrani in Band-Aid ali jutranje se uporablja več kot vstopna točka.

Kakšni so zapleti skupne aspiracije?

Zapleti skupnih aspiracije so redki. Možni zapleti so lokalne modrice, manjše krvavitve v skupno, in izgube pigmenta v koži, ki je začel z iglo. Redek, a resen zaplet skupno prizadevanje je okužba skupnih (septičnega artritisa).

Če kortizona, povezanih z zdravili (kortikosteroidi) se vbrizga v skupni, dodatni občasni zapleti so vnetje sklepov, zaradi zdravil kristalizacije, krčenja (atrofija) ali izguba pigmenta na koži na mestu injiciranja, zvišan krvni sladkor (poslabšanje sladkorne bolezni), in poslabšanje že obstoječih okužb drugje v telesu. Če je več injekcij s kortikosteroidi, ki prepogosto, je mogoče razviti sistemske neželene učinke (neželeni učinki po celem telesu), kot so povečanje telesne mase, zabuhle obraza in prtljažnik, in enostavno modrice.