Medicine


Kaj se zgodi v skupnih operacijah zamenjave?

Skupni nadomestitev kirurgija vključuje nadomestitev uničenih skupno z umetno skupno. V kolen ali kirurška zamenjava kolka, umetno skupno je narejeno iz kovine in plastike. V primeru skupnega zamenjavo v roki, nove skupne je najpogosteje sestavljen iz silikona ali bolnika lastnih tkiv, kot del kito.

Skupni nadomestitev kirurgija, znan tudi kot artroplastika, je zelo pogosta. Vsako leto, ortopedi opravlja tisoče skupnih zamenjavo kirurških posegih v ZDA. (Večina teh postopkov se izvaja na velikih nosilnih sklepov, kot so boki in kolena.) Skupni nadomestitev kirurgija v roki se ponavadi uporablja pri zdravljenju hudih artritisa, ki vključuje male sklepe o strani.

Kolkov in kolen prejema stalno stresa od hoje, teče, športne dejavnosti, ali poškodbe in so bolj pogosto vpliva nošenje hrustanca (degenerativne artritisom) od strani sklepov. Vendar pa, sklepov pa ne doživljajo stres v vsakdanji rabi, in ker pa spoji so manjše, te napetosti so nakopičene v manjši površini. Visoko razmerje med stresom, da površine lahko povzroči nemoteno sklepnega hrustanca, da nosijo v preteklih letih. Kot hrustanec degenerira, osnovnih kosti postane izpostavljena. Ko poslabšalo skupne poteze, kosti podrgne ob kosteh, ki povzročajo bolečine, otekanje, omejevanje gibanja, in pogosto povzročajo drobljenje ali popping občutek. Poleg tega, oblik artritisa, ki jih povzročajo vnetje tkiva sluznice skupni pogosto vpliva na malih sklepov na rokah in zapestja, da bo povzročil skupno uničevanje. Primeri vključujejo revmatoidnega artritisa in psoriatičnega artritisa.