Medicine


Kaj povzroča izpuščaj?

Kaj povzroča izpuščaj? Kako ugotoviti strup Bršljan?

Poison Ivy je pogost vzrok za kontaktni dermatitis, alergijsko reakcijo na nekaj, kar pride v neposredni stik s kožo. Alergijski kontaktni dermatitis, kot odgovor na rastline se včasih označuje kot alergijskih phytodermatitis. Ta pogoj je lahko zelo neprijetno, vendar ne pomenijo resno nevarnost za zdravje. Preprečevanje pogoj najboljši.

Poison Ivy je eden od mnogih rastlin, ki proizvajajo smolo imenovano urushiol, ki lahko povzroči alergijsko izpuščaj. Podobni rastline so seznanjeni strup hrast in ruj, ki skupaj z bršljanom strup, pripadajo rodu rastlin Toxicodendron. Rastline se nahajajo v različnih geografskih distribucij in so prisotni po vsej ZDA. razen za desert območja, višje zvišanje (zgoraj 4,000 noge), Aljaska, in Hawaii. (Poison Ivy se najpogosteje pojavlja v vzhodnih ZDA. in strup hrast in ruj na jugovzhodu države.) Izpuščaji, da vsak od teh ki proizvajajo električno imajo podoben videz. Poleg tega, isto urushiols najdemo tudi v mango, indijski, in ginko drevesa. V primeru mango, peeling sadje preprečuje dermatitis. Ljudje, ki tiska celo sadje, vključno s kožo, proti njihovi koži se lahko razvije hude reakcije okrog ust. Tisti, v smeri vetra od gorenja vegetacije, ki vsebujejo enega kršitelja rastlin se lahko razvije tudi razširjena alergijske reakcije.

Prepoznavanje strupen bršljan

Čeprav je pogosto priporočljivo, da se ljudje učijo, da priznajo rastlin strup Bršljan (“Listi treh, jim dopust”), v praksi, to je lahko težavno, saj so strupen bršljan in njenih sorodnikov pogosto mešane z drugimi vegetacijo in ni opazil, dokler izpuščaj začel. Vodenje kožo, ki v okoliščinah, v katerih se osvetlitev je težko izogniti, je najboljši način za preprečevanje težav.

Več kot polovica prebivalstva lahko odzovejo na smolo strupen bršljan, če so izpostavljeni onesnaževanju.