Medicine


Kakšni so simptomi in znaki artritis roke in zapestja?

Najpogostejši simptomi artritisa v rokah so bolečina, togost, in otekline v sklepih. Bolečina je običajno poslabšala, ko je skupno premakne. Poleg tega, predlog skupnega pogosto omejena zaradi kontraktur bolečine in skupnih. Simptomi lahko povzroči težave pri vsakodnevnem življenju, vključno z vezano prodajo čevljev, gumbi gumbov, odpiranje kozarcev, ali obračanja ključ v ključavnico.

Telesne znake artritis roke so spremembe v videzu sklepov. Spoji se najpogosteje vpliva degenerativnih artritisa so tisti, na koncih prstov. Oteklina in udarci, ali vozlišča, se lahko pojavijo pri malih sklepov na področju osnove za nohte. Ti udarci se imenujejo Heberden vozlišča in lahko postanejo zelo boleče. Skupno na dnu palca lahko tudi oteklino s kosti ostruge in povzroči bolečino in deformacijo. Skupni uničenje vodi tudi do hude bolečine, ko stiskanja prstov skupaj in prijemanje odločno. Skupni predlog omejitev lahko tudi zmanjša možnost, da grip.

Zapestni artritis lahko povzroči bolečino z gibanjem zapestja ali prijema in dvigovanje. Zapestje gibljivost je pogosto omejena z artritisom. Bolniki ponavadi izkušnje relief, ko je zapestje stabilizirani z opornico.

Revmatoidni artritis pogosto povzroči otekanje, bolečina, in togost v zapestju, kot tudi male sklepe na sredini in na spodnjem delu prstov. Ta bolezen pogosto povzroča strani deformacije. Tkivo kock ti revmatoidnih morejo biti več sklepov v roke in zapestja. Sklepih prstov in palca lahko postane deformiran, in ki jo je naročila uničenje podporo vezi, tako, da prijema in stiskanja premiki niso možne.

Kako so bolniki z roko skupno anomalije oceniti?

Diagnozo strani skupnih problemov praviloma vključuje vrednotenje simptomov, fizični pregled, in videz x-ray sklepov. Test krvi je včasih tudi koristno v postopku ocenjevanja. Skupni nadomestitev kirurgija postaja možnost zdravljenja pri pomembnih skupnih uničevanje in / ali deformacijo so prisotni.