Medicine


Katere so različne kirurške možnosti? – skupna želja

Kirurške možnosti vključujejo

1. čiščenje nenormalno hrustanca in kosti, vključno z odpravo kosti ostruge,
2. fuzije skupnega, in
3. skupni kirurški zamenjavi.

Optimalno kirurško zdravljenje artritisa v roke in zapestja razlikuje od bolnika do bolnika in temelji na številnih dejavnikih. Ti dejavniki so starost bolnika, strani prevladujočega položaja, zaposlitev, stopnjo bolečine, funkcionalni cilji, in osnovno boleznijo.

Ko je kirurški čiščenje skupnih najboljša alternativa?

Kirurška čiščenje skupnih, ali postopek reševanja, Najpogosteje se v primeru predčasnega “obrabo” artritisom, kjer so boleče kosti ostruge ali, v primerih revmatoidnega artritisa, kjer je veliko vneto tkivo. Odstranitev kosti ostruge je še posebej koristna, ko gre za artritis sklepov na koncih prstov (distalni interphalangeal ali DIP sklepov).

Kaj je skupno fuzije? Ko je najboljša možnost kirurških?

Fusion skupnega vključuje odstranitev skupne in kirurško “fiksiranje” kosti se konča tako, da dve kosti dejansko postala ena trdnih kosti. Ta postopek konča vse dolžnosti na navedenem skupnem in s tem odpravlja bolečine. Korist fuzije je lajšanje bolečin in negativna je odprava gibanja na prevlek skupni, ki lahko ovira delovanje. Ta možnost je kirurška rezervirana za bolnike z napredovalim artritisom.

Skupni fuzije je ponavadi najboljše kirurške možnosti pri bolnikih, ki so mlajše in zelo dejavni. Mlajših bolnikih ne smejo biti kandidati za skupno zamenjavo zaradi povečanega povpraševanja stres na sklepih, ki spremljajo višje ravni dejavnosti. To je povečalo povpraševanje stres lahko hitro obrabijo umetno skupno.

Ko je skupna nadomestitev kirurgija najboljša možnost kirurška?

Skupni nadomestitev kirurgija v roki je odlična izbira za zdravljenje artritisa z roko v starejših, nizko aktivnost bolnikov in za tiste z revmatoidnim artritisom. Skupni nadomestitev kirurgija more zagotoviti lajšanje bolečin, povečanje prst obseg gibanja, in izboljšati delovanje strani.