Medicine


Na kirurške možnosti z različnimi sklepi v rokah in zapestja

Hand skupne možnosti operacijo zamenjave se razlikujejo glede na posebnih skupnih(z) vključeni.

1. DIP skupnih (skupno najbližje prsta): To skupno ni dober kandidat za skupno zamenjavo. Kosti so zelo majhne in nimajo vsadek zelo dobro. Najboljša možnost zdravljenja za napredno artritisom v tej skupni je fuzija. Hand funkcija je le minimalno ogroženo zaradi pomanjkanja gibanja na tem skupnem po postopku fuzije, medtem ko bolečina popusti.

2. PIP skupnih (drugi skupni od prsta): Skupni zamenjava je običajno izvajajo v PIP skupnih. Hand funkcijo, predvsem moč razumeti, lahko ovirajo fuzijo tega skupnega. Mala in obroč prsti so najboljši kandidati za skupno zamenjavo, saj so najbolj pomembni za razumevanje moči. Kazalcem ni dober kandidat za skupno zamenjavo PIP, saj mora vzdržati sile, postrani, ki spremljajo gibanje kot ključni preobrat in fine manipulacijo predmetov. Te sile povzročajo presežne napetosti na skupni vsadka in lahko pripeljejo do zgodnje vsadek zloma.

Tam je bilo več lažnih (protetičnih) spoji izdelani za PIP skupno zamenjavo, ampak ima samo eno prestal preskus časa. Samo neeksperimentalna PIP skupno zamenjavo silikona interpositional artroplastika. Ti spoji so izdelani iz silikona in je prilagodljiv tečaj v sredini in stebla, na koncu katerega vstavite v gred kosti, zagotavljanje stabilnosti. Najpogosteje se uporabljajo silikonski vsadki so skupno imenujemo vsadka Swanson in vsadek Sutter.

Najboljše rezultate s skupnimi zamenjavo PIP, so pri bolnikih z revmatoidnim artritisom in pri starejših, nižje dejavnost bolnikih.

3. MCP skupnih (Tretja skupna od prsta): Osteoartritis redko prizadene MCP sklepov. Najpogostejši Potreba po skupni zamenjavo tega skupnega se uničenje z revmatoidnim artritisom. Silicone skupno zamenjavo skupnih MCP je bil uporabljen že od leta 1960 pa je ustvarilo odlično dolgoročnih rezultatov.

4. Thumb bazalno skupnih (če palec izpolnjuje zapestje): To skupno je izpostavljen zelo visoki napetosti pri običajnih dejavnostih. Sile čutil na konico palca se množijo 12 krat v svojem učinku na palec osnove, Tako predisponirajočimi tega skupnega nositi. Artritis tega skupnega, je zelo pogosta, še posebej pri ženskah, in pogosto so potrebna skupna zamenjavo. Poskusi na silikonski nadomestitev tega skupnega ni bil tako uspešen kot je bilo pričakovati zaradi okvare vsadka in razgradnjo kosti. Tako, Najpogostejši skupni postopek zamenjave za palec osnove se opravi z naravnim materialom. Postopek se imenuje ligament postopek interposition obnove-kit (LRTI). Ta postopek se uporablja bolnikove lastne kite za stabilizacijo palec in ponovno pojavil skupnih. LRTI zagotavlja stabilnost in lajšanje bolečin. Dolgoročni rezultati so bili odlični. To je bil imenovan tudi kite ali roll “sardoni” postopku, ker so uporabljeni kite zvit oblikovati novo skupno blazine.

5. Zapestje: Večina bolnikov z artritisom zapestja je najbolje, zdravljenih s kirurško skupno čiščenje ali fuzije in ne skupno zamenjavo. Večina zapestje-skupno proteze na trgu so trenutno v preskušanju in za uporabo pri zelo nizkih bolnikih z osteoartrozo dejavnost ali revmatoidnim artritisom.

Povzetek

Artritisom v roke in zapestja je zelo pogosta in zapleten problem s številnimi nonsurgical in kirurške možnosti zdravljenja. Odločajo, katera možnost je najbolje lahko zahtevajo znanje primarnega zdravnika, artritis specialist (revmatologom), in / ali ortopedu.