Medicine


Kako se bolnik opomore po artroskopijo?

Takoj po artroskopski operaciji, bolnikih lahko zaspani, še posebej, če splošni anesteziji je bil uporabljen. Zdravila se dajejo za nadzor bolečine, če je potrebno. Če je bila uporabljena lokalni anestetik, da lahko pride do nobene bolečine sploh takoj po postopku. Če je bila uporabljena spinalno ali regionalni anesteziji, ne more biti otopelost in šibkost okončine, ki postopno odpravlja, preden se bolnik poslana domov.

Kirurški rezi od artroskopijo so majhne. Običajno so sestavljeni iz več 5 mm (1/4 inch) zareze na obeh straneh skupne, ki so obvezano po operaciji. Povoj lahko absorbiral nekaj tkiva vod iz teh ran mest. Povoj je treba odstraniti le pod vodstvom Lečeči kirurg ali medicinska sestra. Treba je sicer biti čim bolj suha v prvih nekaj dni po operaciji. Bolniki morajo obvestiti zdravnika's office takoj, če se pojavijo nenavadne bolečine v sklepih, otekanje, rdečina ali toplota, ali če se poškoduje vključenih skupno.

Za nekaj dni po artroskopijo, bolnikov bo na splošno pričakuje, da se spočije in oplemenititi skupno ob uporabi ledenimi obkladki, da se zmanjša bolečine in otekline. Po operaciji, izvajanje programa je postopoma začel, da krepi mišice okoli sklepov in preprečuje brazgotinjenje (kontrakture) okoliških mehkih tkiv. Cilj je, da si opomore stabilnost in trdnost spoja čim hitreje in varneje, hkrati pa preprečuje kopičenje brazgotin. Ta program je bistven del postopka izterjave za optimalen rezultat tega postopka.