Medicine


Kaj je vzrok Aspergerjev sindrom?

Če se sprejme sklep, da je Aspergerjev sindrom je ena od avtističnih motenj, potem bi bili vzroki za Aspergerjevim sindromom pričakuje, da bo enako kot vzrok avtizma. Natančne vzroke avtističnih motenj niso bile ugotovljene, čeprav je podedoval (genetske) komponenta je verjel, da sodeluje. Podpirajo to zamisel, je dejstvo, da je bil Aspergerjev sindrom opazili vodijo v družinah. V nekaterih primerih, avtističnih motenj je lahko povezana s strupenimi izpostavljenosti, teratogens, težave z nosečnostjo ali rojstvom, in prenatalnimi okužbe. Ti vplivi okolja lahko skupaj delujejo za spremembo ali bi lahko povečale stopnjo osnovne genetske okvare.

Nekateri avtorji so predlagali, vzročno vlogo za izpostavljenost cepivo (zlasti cepivo proti ošpicam in Thimerosal, živo srebro konzervans uporabljajo v nekaterih cepiv) v avtizem. Vendar pa, Velika večina dokazov epidemioloških kaže nobenih dokazov za povezavo med cepljenja in avtizem, in so strokovnjaki slab to teorijo.

Kako pogosta je Aspergerjev sindrom?

Aspergerjev sindrom je 5 krat pogostejši pri fantih kot pri dekletih. V zadnjih letih, število avtizmom je skokovito narasla v ZDA. Razlog za povečanje ni popolnoma jasno, vendar je verjetno posledica tako izboljšav in sprememb v diagnostičnem postopku, ki ga prepozna za posledico povečanje števila otrok, kot tudi do neke mere res, povečanje pojavnosti bolezni samih. Najnovejše študije kažejo, da 1 od vsakega 110 otrok v Združenih državah so motnje avtističnega spektra.

Aspergerjev sindrom je bilo ocenjeno, da vplivajo na 2.5 od vsakega 1000 otroci, temeljijo na skupno število otrok z motnjami avtističnega.