Medicine


Kakšni so znaki in simptomi Aspergerjevim sindromom?

Družbenega vedenja simptomi se lahko začne že v otroštvu. Značilne razlike so vidne v družbenem razvoju, vendar so te spremembe težko prepoznati pri malih otrocih in jih lahko pripisali drugi pogoj ali ne dojemajo kot nenormalno. Večina primerov Aspergerjevim sindromom je bilo ugotovljeno, ko je otrok šolskih let ali starejši; Študije so pokazale, povprečna starost ob diagnozi 11 let. Nekateri simptomi, ki so lahko prisotne so:

* pomanjkanje družbene zavesti;

* pomanjkanje zanimanja za druženje / sklepanje prijateljstev;

* težko odločitev in ohranjanje prijateljstev;

* nezmožnost izpeljati misli, čustva, ali čustva drugih;

* bodisi gledala preveč pozorno ali prepreči stik z očmi;

* Pomanjkanje spreminjajo izraz na obrazu, ali pretirana uporaba izrazov na obrazu;

* pomanjkanje uporaba ali razumevanje kretenj;

* neupoštevanje medosebnih mej;

* nenavadno občutljiva na hrup, touch, vonjave, okusov, ali vizualne dražljaje;

* togi in preveč spoštovanje ali odvisnost od rutine; in

* stereotipov in ponavljajoče se vzorce motor, kot pa zložljive ali roko maha.

Še ena značilnost Aspergerjevim sindromom je prisotnost perseverative in obsesivno interesov v posebnih temah (kot so avtomobili ali vlaki, ali celo ožje teme, kot so sesalci), ki bi lahko bila malo zanimanja za druge.

* Ti interesi so nenavadno ponavljanju in intenzivno v primerjavi z drugimi otroki interesov.

* Posebne ali ozki interesi še vedno v središču pozornosti otroka in pogovor kljub prizadevanjem preusmeriti otrokovo pozornost.

Govorni razvoj pri otrocih z Aspergerjevim sindromom je na splošno normalno, v nasprotju z drugimi avtističnih pogoji. Otroci z Aspergerjevim sindromom's so običajno na preizkusih, za funkcijo jezika, ki vključujejo besedni zaklad, Sintaksa, in slovnice. Dejansko, nekateri strokovnjaki menijo, da je prisotnost normalnega razvoja jezika za razlikovanje Aspergerjev sindrom z avtizmom visoko delovanje. Vendar pa, ali uporabo znanja jezikov pa je spremenila v ljudi z Aspergerjevim sindromom:

* Njihov govor je lahko neorganizirano ali ne, pomembna za razpravo, ali lahko osredotočajo tudi pozorno na določenem območju interesa (glej zgoraj) v pogovorih.

* Spremembe v glas in govor (na primer, govoreči preglasno ali dramatično, uporabo invariant tone, glasno pitch, govor prehitro ali prepočasi) lahko tudi vidimo.

* Jezik se lahko dobesedno razlagati, in lahko pride do težav pri tolmačenju jezika v posebnih okoliščinah.

* Obstajajo težave s subtilno rabo jezika, kot ironijo in sarkazem.

V šoli, otrok z Aspergerjevim sindromom ponavadi excel z učenjem pamet pogosto zahtevajo v zgodnjih razredih. Kot oni zaslužiti starejši, imajo lahko več težav v šoli zaradi narave bralnega razumevanja in pisnega. Posebna izobraževanja podpora je včasih, vendar ne vedno, potrebno.

Včasih, ljudje z Aspergerjevim motnje so drugi s tem povezani psihiatričnimi motnjami ali lahko pokažejo vedenje, ki so značilni za drugi pogoji. Nekateri pogosti povezanih pogojev vsebovati naslednje (vendar ti niso vedno prisotna):

* Pomanjkljiva pozornost in hiperaktivnost (ADHD)

* Anksiozne motnje

* Nasprotovalno izzivalen motnje ali drugih razdiralnih motenj vedenja

* Depresijo ali druge motnje razpoloženja