Medicine


Katere so vrste, povezanih z azbestom bolezen pljuč?

Pljučne bolezni zaradi izpostavljenosti azbestu lahko razdelimo v tri glavne vrste: 1) azbestoza, 2) bolezen sluznice pljuč (plevralne), in 3) pljučnega raka.

1. Azbestoza je proces razširjen brazgotinjenje pljuč.

2. Bolezen sluznice pljuč, imenovano poprsnice, ima različne znake in simptome in je posledica vnetja in utrjevanje (kalcifikacija) in / ali zadebelitev sluznice tkiva.

3. Pljučni rak, bodisi notranjih delov pljuč ali zunanji obloge (plevralne).

Vse običajno je na voljo poslovne oblike azbesta so bila povezana z rakave in niso rakavi bolezen pljuč.

Azbestu pljuč bolezen pojavila po zelo visokih stopnjah proti sredini 20. stoletja, pri bolnikih, ki so bili izpostavljeni azbestu desetletij prej sčasoma razvila bolezen. Britanski delavci azbestom so bili med prvimi, ki so opazili, da imajo pljučnega raka, povezanih z azbestom.

Večina sedanjih bolnikov je bilo nekoč izpostavljeni azbestu v:

* Rudarstvo,

* mlini,

* tovarn, ali

* domov z azbestom, bodisi v procesu izvajanja, namestitev, ali odstranjevanje azbesta, ali pa čiščenje predmetov obremenjen z azbestnim prahom;.

Nekateri delavci so bili izpostavljeni visokim koncentracijam azbesta v:

* avtomobilska popravila,

* kotlov,

* gradbeništvo,

* pipefitting,

* perejo denar, ki vsebujejo azbest, oblačila.

Nadaljevanje viri izpostavljenosti se za odstranjevanje azbesta in splošni gradbeništvu. Zamik med izpostavljenostjo azbestu in nastankom raka na splošno 20 ali več let.

Število smrti zaradi azbestoze je povečala v zadnjih dveh desetletjih, vendar je verjel, da so plateaued zaradi večje ozaveščenosti o tveganjih.