Medicine


Luskasta lise na koži, ki ni posledica okužbe – Kožne izpuščaje

Luskasta, srbečo kožo lise pogosto predstavljajo enega od pogojev iz kot ekcem.

Atopijski dermatitis: Atopijskega dermatitisa je morda najbolj običajna oblika ekcema. To je dedna kožo problem, ki se pogosto začne v otroštvu, kot razpokana lica in luskaste zaplate na lasišču, orožje, noge, in trupa. Kasneje v otroštvu, atopijski dermatitis lahko vpliva na notranje vidike komolce in kolena. Odrasli priti atopijski dermatitis na rokah, okoli veke, na spolovila, kot tudi na telo kot celoto.

Beseda dermatitis pomeni vnetje kože. Atopijskega se nanaša na bolezni, ki so lahko povezane z alergijami in jih je ponavadi vodijo v družinah. Atopijskega bolezni vključujejo astmo, ali zvišana telesna temperatura, in atopijski dermatitis. In fact, ljudje se lahko nanaša na to, kar zdravniki klic ekcemov kot “alergičDejanskoe.” In fact, Vendar pa, bolnikih z atopijskim dermatitisom je lahko alergije, ampak večini primerov atopijskega dermatitisa same niso alergični.

Ekcem pride in gre na lastno urnik in ni povezana z alergijo na običajni osumljenci — živila, mila, in detergenti — , ki se lahko edini razlog za flare-ups. V večini primerov, sprememba prehrane in detergentov pripomore ekcem zelo malo.

Atopijskega dermatitisa je pogosto slabši v zimskih mesecih, ko je zrak hladen in suh, tako da pogosto pranje se lahko dražijo kožo in poslabša stanje. Čeprav koža “suha,” res ni; je vneto, in zato vlažilni sam po sebi ne pomaga dosti. Izpuščaj nekaterih bolnikih z atopijskim dermatitisom, Vendar pa, poslabša v poletje, medtem ko so druge izkušnje, ni večjih sezonskih nihanj. V časih, ekcem je lahko še posebej problematično za eno ali več let, samo, da v veliki meri izginejo, za dalj časa kasneje in zahtevajo malo pozornosti in zdravljenje.

Skin, ki jih atopijski dermatitis postane zelo srbeča in vneta. Lahko si rdeče, otekli, in razpokan. V nekaterih primerih, kožo lahko tudi plakati in crust. To še posebej velja pri dojenčkih in otrocih. Tekočina, ki izžareva iz teh crusts pogosto ni okužena; kaj pride ven, je telesu normalno tkivna tekočina. Zdravljenje specifična za ekcem je koristno, brez antibiotikov.