Medicine


Kaj je zdravljenje izpuščaja?

Večina izpuščaji niso nevarne za osebo ali osebe v bližini (razen če so del nalezljive bolezni, kot so norice). Mnogi izpuščaji zadnje časa in bolje na lastno. Zato ni nerazumno za zdravljenje simptomov, kot so srbenje in / ali suha koža, za nekaj dni, da se ugotovi, ali stanje gets blažji in gre proč.

Nonprescription (over-the-counter) pravna sredstva vključujejo

* anti-srbečica kreme, ki vsebujejo kafre, Mentol, pramoxine (Skrbim-X, Sarna Sensitive), ali diphenhydramine (Benadryl.);

* antihistaminiki, kot diphenhydramine (Benadryl.), klorfeniramin (Klor-Trimeton), ali loratadine (Claritin, RediTabs Claritin, Alavert); in cetirizin (Zyrtec);

* vlažilni losjoni.

Če ti ukrepi ne pomagajo, ali če izpuščaj traja ali bolj razširjeno, obisk splošnega zdravnika ali dermatologa je priporočljivo.

Obstaja veliko, številne druge vrste izpuščaji, ki smo jih, ki niso zajeti v tem članku. Torej, je dvakrat pomembno, Če imate kakršnakoli vprašanja glede vzrok ali zdravljenje izpuščaja, se posvetujte s svojim zdravnikom. Ta člen je res prav tako razvidno iz naslova: “Izpuščaj 101: Uvod v skupno Izpuščaji kože.”

Beseda za črne koze cepljenja pri bolnikih z izpuščaji

Ljudje z atopijskim dermatitisom ali ekcem se ne sme cepiti proti črnim kozam, ali ni izpolnjen pogoj je aktiven. Bolniki z atopičnim dermatitisom so bolj dovzetne za virus, ki imajo na svoji koži, ki lahko privedejo do hudih, celo smrtno nevarno stanje, imenovano ekcem vaccinatum. V primeru drugih izpuščaji, tveganje za zaplete, je veliko manj. Posvetujte s svojim zdravnikom o cepivo proti črnim kozam.