Medicine


Kako se alopecija areata obravnava?

V približno 50% bolnikov, lasje bodo regrow v letu brez zdravljenja. Daljše časovno obdobje, za izpadanje las, manj verjetnosti, da bodo lasje regrow. Različnih obdelav se lahko poskusili. Steroidne injekcije, kreme, in šamponi (kot clobetasol ali fluocinonide) za lasišče so bila uporabljena za mnogo let. Druga zdravila so minoksidil, nadležnosti (anthralin ali aktualnih premogovega katrana), in aktualnih imunoterapijo (ciklosporin), vsak, ki se včasih uporabljajo v različnih kombinacijah.

Študija o katerih so poročali v reviji Archives of Dermatology (leta. 134, 1998;1349-52) pokazalo učinkovitost aromaterapije eteričnih olj (cedrovine, sivka, timijan, in rožmarina olja) pri nekaterih bolnikih. Kot pri mnogih kroničnih bolezni, za katere ne obstaja samo ena obravnava, različnih pravnih sredstev, se promovirajo, ki dejansko nima nobene koristi. Ni znano, učinkovita metoda za preprečevanje, Čeprav je odprava čustveni stres, ki se zdijo koristni. Št drog ali izdelkih za nego las so bile povezane z nastopom alopecija areata. Veliko raziskav je treba zaključiti na tem zapletenem stanju.

Kako se alopecija areata diagnozo?

Značilna ugotovitev areata alopecija je klicaj za lase. Te nenavadne dlake je mogoče najti na območjih izpadanje las. Ti so vidne z roko leče, kot kratke, odlomljen dlake, ki so ožja bližje lasišču (pojavlja kot klicaj). Biopsije na lasišču je včasih potrebno za diagnozo.