Medicine


Kakšni so znaki in simptomi Thalassemias?

Znaki in simptomi thalassemias so zaradi pomanjkanja kisika v krvi. To se zgodi zato, ker telo ne bo dovolj zdrav rdečih krvničk in hemoglobina. Resnost simptomov je odvisna od resnosti motnje.

Brez simptomov

Alpha thalassemia tihi prevozniki običajno nimajo znakov ali simptomov bolezni. To je zato, ker pomanjkanje alfa globin protein je tako majhna, da hemoglobin deluje normalno.

Blaga Anemija

Ljudje, ki so alfa in beta lastnost thalassemia lahko blago anemijo. Vendar pa, veliko ljudi s to vrsto thalassemia nimajo znakov ali simptomov.

Blaga anemija lahko se boste počutili utrujene. To je pogosto zamenjamo za slabokrvnost pomanjkanje železa.

Blage do zmerno anemijo in drugi znaki in simptomi

Ljudje z beta intermedijske thalassemia so blagi do zmerno anemijo. Lahko imajo tudi druge zdravstvene težave, kot:

* Upočasnjene rasti in zapoznele pubertete. Anemije se lahko upočasni otrokovo rast in razvoj.

* Težave s kostmi. Thalassemia lahko kostnega mozga (gobasti material v notranjosti kosti, ki izdeluje krvnih celic) razširiti. To povzroča večje kosti kot običajno. Kosti so lahko tudi krhka in break enostavno.

* Razširjena vranice. Vranica je organ, ki pomaga vaši okužbe telesu boj in odstranite neželene material. Ko oseba thalassemia, vranica je, da delajo zelo trdo. Kot rezultat, vranice postane večja od normalne. Zaradi tega je anemija poslabša. Če vranice postane prevelik, je treba odstraniti.

Huda anemija in druge znake in simptome

Ljudje z boleznijo hemoglobin H ali beta thalassemia večjih (imenovane tudi anemija Cooley's) imajo hude thalassemia. Znaki in simptomi pojavijo v prvih 2 let življenja. Ti lahko vključujejo hudo anemijo in druge hude zdravstvene težave, kot:

* Pale in Ravnodušan videz

* Slabo apetita

* Temen urin

* Upočasnjene rasti in zapoznele pubertete

* Zlatenica (rumenkaste barve kože ali beli tok od oči)

* Razširjeni vranica, jeter, in srce

* Težave s kostmi (zlasti kosti v obraz)