Medicine


Kako zdravnik ugotovi, ali bolezen Hirschsprung je problem?

Če želite izvedeti, če ima oseba bolezen Hirschsprung's, Zdravnik bo storila enega ali več preskusov:

* barijev klistir (BAR-ee-um EN-uh-muh) x ray

* manometri (I-NOM-eh-drevo)

* biopsijo (BY-op-glej)

Barium klistir X Ray

X ray, je črno-belo sliko notranjosti telesa. Slika se posname s posebno napravo, ki uporablja majhne količine sevanja. Za barijev klistir x ray, zdravnik postavlja barija skozi anus v črevo pred sliko. Barijev je tekočina, ki omogoča črevesju prikažejo bolje ray x.

V nekaterih primerih, namesto barijevega drugega tekočega, imenovane Gastrografin, se lahko uporablja. Gastrografin je včasih tudi uporablja pri novorojenčkih za odstranitev trde prvi blata. Gastrografin povzroča voda, ki se potegne v črevo, in dodatno vodo zmehča blato.

V krajih, kjer živčne celice manjkajo, črevo izgleda preozka. Če ozka debelega črevesa kaže na ray x, zdravnik ve, bolezen Hirschsprung je lahko problem. Več testov bo pomagal zdravnik znanje zakaj varen.

Drugi testi za diagnosticiranje bolezni Hirschsprung so manometry in biopsija:

Manometri

Zdravnik zračna majhen balon v notranjosti danke. Običajno, anal mišice bodo sprostili. Če ne, bolezen Hirschsprung je lahko problem. Ta test je najbolj pogosto opravi pri starejših otrocih in odraslih.

Biopsy

To je najbolj natančen test za bolezen Hirschsprung's. Zdravnik odstrani in se osredotoča na majhen kos črevesa pod mikroskopom. Če živčne celice manjkajo, bolezen Hirschsprung je problem.

Zdravnik lahko naredite eno ali vse od teh testov. To je odvisno od otroka.