Medicine


Kaj je zdravljenje bolezni Hirschsprung's??

Pull-through Surgery

bolezen Hirschsprung je zdravljeni z operacijo. Operacijo se imenuje pull skozi delovanje. Obstajajo trije načini skupne narediti pull-through, in se imenujejo Swenson, Soave, in Duhamel postopki. Vsak je naredil malo drugače, ampak vse vključujejo iznos iz dela črevesa, ki ne dela in povezovanje zdravega dela, kar je ostalo v anus. Po pull-skozi operacijo, otrok dela črevesja.

Pred operacijo: Bolne oddelek je del črevesa, ki ne deluje.

Korak 1: Zdravnik odstrani obolele oddelek.

Korak 1: Zdravnik odstrani obolele oddelek.

Korak 2: Zdravo oddelkih je priložena k rektum ali anus.

Korak 2: Zdravo oddelkih je priložena k rektum ali anus.

Stoma in ileostomo

Pogosto, pull-through je mogoče storiti takoj po diagnozi. Vendar pa, otroci, ki so bili zelo bolan, lahko najprej potrebna operacija imenovana ostomy. Ta operacija pomaga otroku dobili zdrave preden pull skozi. Nekateri zdravniki ne ostomy v vsak otrok pred tem pull-through.

V ostomy, zdravnik meni, ki bolne del črevesja. Potem zdravnik kosi majhno luknjo v trebuhu dojenčka. Luknja se imenuje stoma. Zdravnik povezuje zgornji del črevesa za stomo. Blato zapusti telo skozi stomo, medtem ko spodnji del črevesja zdravi. Blato gre v vrečo pritrjeno na kožo okrog stomo. Boste morali izprazniti to vrečko večkrat na dan.

Korak 1: Zdravnik sklene večina obolelih del črevesja.
Korak 1: Zdravnik sklene večina obolelih del črevesja.

Korak 2: Zdravnik pripisuje zdravi del črevesa za stomo (luknjo v trebuhu).
Korak 2: Zdravnik pripisuje zdravi del črevesa za stomo

Če zdravnik odstrani celotno debelo črevo in povezuje tankem črevesju za stomo, operacijo se imenuje ileostomo. Če zdravnik zapusti del debelega črevesa in povezuje, da stomo, operacijo se imenuje stoma.

Kasneje, Zdravnik bo naredil pull skozi. Zdravnik prekine črevo od stomo in jo pripisuje tik nad anus. Stoma je ne potrebuje več, tako zdravnik bodisi da šiva gor med operacijo ali čaka približno 6 tednov, da se prepričajte, da pull skozi delal.