Medicine


Kaj je atopijski dermatitis?

Atopijskega dermatitisa je zelo pogosti, pogosto kronična (dolgotrajna) koža bolezen, ki prizadene velik odstotek svetovnega prebivalstva. Prav tako je pozval ekcem, dermatitis, ali Atopija. Najpogosteje, se lahko mislimo kot vrsto alergije kože ali občutljivost. Atopijski dermatitis triade vključuje astme, alergije (ali zvišana telesna temperatura), in ekcem. Obstaja znano dedno komponento bolezni, in je videl več v nekaterih družinah. Značilen za bolezni vključujejo tudi kožne izpuščaje in srbenje.

Beseda “dermatitis” pomeni vnetje kože. “Atopijskih” se nanaša na bolezni, ki so dedno, ponavadi vodijo v družinah, in se pogosto pojavijo skupaj. V atopijski dermatitis, koža postane zelo srbeča in vneta, povzroča pordelost, otekanje, razpoke, jok, kraste, in povečanje. Suha koža je zelo pogosta pritožbe in vzrok nekaterih simptomov, značilnih izpuščaj.

Čeprav lahko atopijskim dermatitisom pojavljajo v vseh starostnih, najpogosteje prizadene dojenčke in majhne otroke. V nekaterih primerih, to lahko traja v odraslost ali dejansko najprej pokažejo kasneje v življenju. Veliko število bolnikov, imajo ponavadi dolgoročno seveda z različnimi vzponi in padci. V večini primerov, obstaja časovna obdobja, ko je bolezen poslabšala, imenovane poslabšanja ali rakete, katerim sledijo obdobja, ko je koža izboljšuje ali bistri v celoti, imenovane odpustitve. Veliko otrok z atopijskim dermatitisom začnejo trajno odpust bolezni, ko postanejo starejši, čeprav se je njihova koža ostane suha in lahko nekoliko razdraženo.

Multiple dejavniki lahko sprožijo ali poslabšajo atopijski dermatitis, vključno s suho kožo, sezonskih alergij, izpostavljenost ostre mila in detergenti, novi izdelki kožo ali kreme, in hladno vreme. Okoljski dejavniki lahko vključite simptomov atopijskega dermatitisa kadarkoli v življenju posameznikov, ki so podedovali atopijski bolezen lastnost.