Medicine


Katere vrste pege so tam?

Obstajata dve osnovni vrsti pege: preprost pege in sončne opekline pege. Enostavno pege so ponavadi tan, krog, in majhnih — o velikosti skupnega nohte gradnjo glavo. Opekline pege so pogosto temnejše, imajo nepravilne nazobčane meja, in je lahko večji od radirke. Opekline pege so pogostejše na zgornjem delu hrbta in ramen, kjer se ljudje pogosto zaslužiti svoj najhujše opekline.

Ephelides (ednini: ephelis) je grška beseda in medicinski izraz za Pjega. Ta izraz se nanaša na stanovanje vložki, ki so tan, rahlo rdečkasto, ali svetlo rjave barve in ponavadi se med sončno mesecih. Te so najbolj pogosto najdemo na ljudi z lahkimi polti, in v nekaterih družinah, so dedno (genetske) živel. Ljudje z rdečkastimi lasmi in zelenimi očmi so bolj nagnjeni k te vrste pege. Ne izogibanje in zaščita pred soncem, vključno z redno uporabo za zaščito pred soncem, lahko pomaga zatiranje pojava nekaterih vrst pege.

Lentigines (ednini: lentigo) prihaja iz latinske besede za leče in je medicinski izraz za nekatere vrste temnejše pege in sončne opekline pege. Lentigines ponavadi temnejša od skupno Sončne pege in običajno ne zbledi, v zimskem. Ta vrsta kraju samem se imenuje lentigo simplex. Čeprav ga je včasih lentigines so del redko genetsko sindrom, večinoma so le osamljenih in nepomembnih mestih.